Policajci zaustavili vozača kamiona pa ostali šokirani: Vozio mrtav pijan, čeka ga i visoka kazna

Admir Buljubasic / CROPIX

Policajci su u ponedjeljak, 10. veljače oko 11.20 sati, u Velikoj Gorici zaustavili 56-godišnjeg vozača koji je upravljao teretnim vozilom te ga podvrgli alkotestu.

Velikogorički policajci su 56-godišnjaka zaustavili u Kolodvorskoj ulici kod kućnog broja 103 kako upravlja kamionom s prikolicom, čakovečkih registarskih oznaka, a nakon čega su ga alkotestirali i utvrdili da vozilom upravlja pod utjecajem od 3,46 g/kg alkohola u organizmu.

Nakon alkotestiranja, vozač je prevezen u KBC Zagreb radi detoksikacije, a nakon čega je oko 22.50 sati uhićen i smješten u prostorije za zadržavanje zbog počinjenih prekršaja iz čl. 199 st. 1 kažnjivo po čl. 199.st. 5 i čl. 229 st.1 kažnjivo po čl. 229. st.5 Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Drugi dan, u utorak, je zbog prometnih prekršaja priveden na dežurni sud Općinskog suda u Velikoj Gorici na Prekršajni odjel, a sudac je donio rješenje da je 56-godišnjak kriv za počinjene prekršaje i kaznio ga novčanom kaznom u iznosu od 10.300 kuna i izrekao mu zabranu upravljanja motornim vozilom na rok od 9 mjeseci.


Komentari

loading...