Policajci spasili ženu koja je skočila u Savu i dobili pohvalu MUP-a

sh.wikipedia.org

U ponedjeljak, 24. kolovoza, oko 18.45 sati, po dojavi da se u blizini Savskog mosta (stari željeznički “zeleni” most) nalazi mlađa ženska osoba suicidalnih namjera, na mjesto događaja došli su policijski službenici VI Policijske postaje Zagreb.

Naime, zatekli su je upravo kad je s nasipa krenula prema riječnom toku Save, gdje se i spustila uz korito, odakle je namjeravala skočiti u rijeku. Nakon pokušaja policijskih službenika da osobu smire i odgovore od namjere, pravilno procijenivši mogući rasplet situacije, policijski službenici Ilija Milić, Vedran Savić i Ilija Baković su skinuli opasače te su bili u pripravnosti oko 50 metara nizvodno od osobe, u slučaju da skoči.

Kad je u jednom trenutku ženska osoba skočila u rijeku te ju je Sava počela nositi, policijski službenik Ilija Baković spustio se do korita, skočio za njom te plivao kako bi je uhvatio prije brzaca i vira. Kada ju je uhvatio, žena se otimala i pružala otpor, a potom je i policijski službenik Ilija Milić skočio u pomoć te su je zajedno dovukli do obale. Na nasipu su čekali djelatnici Hitne medicinske pomoći koji su utvrdili da ženska osoba niti policijski službenici koji su sudjelovali u njenom spašavanju nisu ozlijeđeni.

Policijski službenici su spašavajući ljudski život, iskazali ne samo profesionalnost u postupanju, nego su svojim nesebičnim, hrabrim i humanim postupanjem, obavljajući savjesno i odgovorno policijski posao zaštite ljudskog života doveli sebe u opasnost čime su zaslužili javnu pohvalu. 


Komentari

loading...
-->