POLAGANJE KAMENA TEMELJCA Sesvete dobivaju novi vrtić u Kašini: Otvara se u studenom, a evo kako će izgledati

Tomislav Tomašević na polaganju kamena temeljca za DV Sesvete (foto: FB Grad Zagreb)
Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević polaganjem kamena temeljca označio je početak radova na izgradnji područnog objekta Dječjeg vrtića Sesvete u Kašini.
„Sesvete su najveća gradska četvrt, i po površini i po broju stanovnika. Dječji vrtići su nužni, posebice u ovome dijelu grada. Objekt je namijenjen za oko 50-ero djece u četiri odgojne skupine, od čega su dvije jasličke. Otvorenjem ovog objekta zaposlit će se i 10-ak novih djelatnika“, rekao je gradonačelnik Tomašević.
Tomislav Tomašević na polaganju kamena temeljca za DV Sesvete (foto: FB Grad Zagreb)
Dodao je da će projekt izgradnje vrtića, a radi subvencioniranja troškova, Gradska uprava prijaviti za program Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.
Također, kazao je da je na predmetni Javni poziv prijavljeno 20 projekata izgradnje i rekonstrukcije dječjih vrtića Grada Zagreba, čime se osiguravaju sredstva za uvećanje njihovih kapaciteta za čak 99 odgojnih skupina.
Gradu i gradonačelniku je u ime svih djelatnika, roditelja i polaznika zahvalila Nada Mladiček, ravnateljica Dječjeg vrtića Sesvete. Istaknula je da DV Sesvete djeluje na šest lokacija i da je ovaj područni na sedmoj.
DV Sesvete (foto: FB Grad Zagreb)
„Najviše se vesele roditelji i djeca jer će u svojoj sredini uskoro moći pohađati moderni vrtić, a to će ih, vjerujem, dodatno motivirati da ostanu živjeti u ovome kraju“, rekla je.
DV Sesvete (foto: FB Grad Zagreb)
„Veći dio ovog objekt će se sastaviti u pogonu, a izvođači će gotove dijelove montirati i sklopiti na predviđene lokacije. Takvom izgradnjom očekujemo završetak svih radova do kraja studenoga“, rekao je dogradonačlenik Luka Koralet.
Luka Korlaet na polaganju kamena temeljcca za DV Sesvete (foto: FB Grad Zagreb)
„Kroz nekoliko tjedana očekujemo i početak izgradnje dječjeg vrtića u Odranskome Obrežu, a u naredne dvije godine ćemo ih izgraditi 13 diljem Zagreba. Osim u Kašini i Odranskome Obrežu, nove ćemo vrtiće otvoriti i na Žitnjaku i u Ivanjoj Reci, Sesvetskome Kraljevcu i Svetoj Klari, Sloboštini, Borovju i Podbrežju“, najavio je gradonačelnik.
Ugovoreni rok završetka radova je 24. studeni 2022., a ukupna vrijednost investicije je 17.874.948,30 kn (s PDV-om). Površina novog objekta iznosi 932,48 m2.


Komentari