Bakljom pokušao zapaliti Maksimirski stadion, lumen nije imao pametnija posla

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Nepoznati počinitelj u četvrtak navečer pokušao je signalnom bakljom podmetnuti požar u sanitarnome prostoru koji se nalazi u sklopu stadiona GNK Dinamo na Maksimiru, piše Jutarnji list. Zagrebačka policija priopćila je kako je nepoznati počinitelj najvjerojatnije bacio zasad neutvrđeni zapaljeni predmet.

“U četvrtak oko 21.30 sati na Maksimirskoj cesti nepoznati je počinitelj ispred ulaznih vrata sanitarnog prostora u krugu stadiona najvjerojatnije bacio zasad neutvrđeni zapaljeni predmet pri čemu je izgorjela plastična rešetka za ventilaciju na vratima te su nagorjela metalna vrata i dio zida. U događaju nije bilo ozlijeđenih osoba. Očevid će se obaviti u petak”, navela je policija u priopćenju.

Kako Jutarnji neslužbeno doznaje, nepoznati predmet je tzv. signalna baklja, odnosno predmet koji je postao dio navijačke ikonografije. Prostor do kojega je počinitelj došao nalazi se iza ograde stadiona, koju je najvjerojatnije preskočio te tako bakljom pokušao podmetnuti požar, međutim vatra se nije proširila – baklja se ugasila.

Nepunih pet minuta nakon podmetanja požara netko je obavijestio policiju da je na Dinamovu stadionu buknuo požar, premda to nitko nije vidio. Već u 21.35 sati policijska ophodnja došla je na mjesto događaja, ali nisu detektirali požar pa su mislili da je riječ o lažnoj dojavi. Dogorjelu baklju nekoliko sati kasnije našli su zaštitari kad su obilazili stadion.


Komentari