Pokretne stube u Importanneu do daljnjeg nepokretne: Grad i Centar okrivljuju jedni druge

FOTO: Ivan Klindić

Pokretne stube u Importanneu do daljnjeg, čini se, ostaju nepokretne i nije poznato kad će proraditi budući da nije došlo do ikakvog dogovora između Importanne Centra i Grada Zagreba.

Grad Zagreb tvrdi da Importanne nije održavao stube, a iz tvrtke Importanne centar to opovrgavaju, navodeći da Grad ove godine nije platio dogovoren dio održavanja, piše HRT.

Prije gotovo 5 mjeseci iz tvrtke su poslali apel Gradu za žurni popravak stuba, no kao što vidimo – stube su i dalje nisu u pokretu. Stube su u vlasništvu Importannea kojem bi, tvrde iz tvrtke, Grad trebao sufinancirati 30 posto svih troškova održavanja.

Ta su se sredstva, kada pogledamo prema 2015. i 2016. godini smanjivala svake godine da bi se u 2017.  smanjilo za pola, bez ikakvih argumenata. Ove godine mi još nismo potpisali ugovor koji se potpisivao ranijih godina s Gradom, kazala je direktorica Importanne centra, Nevenka Zečević.

Zečević objašnjava da ugovor nije potpisan jer je Grad ponudio manje novaca, Rečeno nam je: ‘Nije nikakav problem potpisat ugovor. Dajte program troškova, koji je naš udio i stavite ga na milijun i 200 tisuća kuna’pišeHRT.

Iz Grada su u priopćenju istaknuli da Centar nije održavao stube te da će sami pokrenuti postupak njihovog popravka.

Itekako se održavalo, dapače. Sve je dokumentirano. Te su stube servisirane. Zanimljivo je to da su sada, nakon 6-7 mjeseci o čemu se intenzivno govori, osigurana sredstva u proračunu; sad će se ona postaviti, sad će neki spasitelj iz Grada postaviti stepenice zato što zločestiupravitelj to ne želi napraviti. To je naše vlasništvo, s nama bi se trebalo dogovarati, odgovorila je Zečević.

Najisplativije je zamijeniti stube novima što bi stajalo 1,5 milijuna kuna. Iz Importanne Centra ističu da nemaju novaca za to pa čak i razmišljaju o naplati prolaska kroz centar.


Komentari