Pokretne stepenice u Importanne centru opasne po život, evo što kažu iz grada

FOTO: najboljeuhrvatskoj.info

Priča oko pokretnih stepenica u Importanne centru vjerojatno nikada neće dobiti sretan završetak. Spor koji već traje nekoliko mjeseci između grada i uprave Importannea zbilja je katkada izgledao apsurdan.

Glavni problem s pokretnim stepenicama je u njihovoj starosti na koju upozoravaju iz uprave Importannea, te su molili sredstva od grada kako bi napravili nove što su ovi odlučno odbili.

Prema dopisu proizvođača kojeg je objavio Index.hr, grad Zagreb  popravak pokretnih stepenica stajao bi 218 tisuća kuna. Grad Zagreb, pod upravom gradonačelnika Milana Bandića, ispisao je narudžbenicu na 473 tisuće kuna.

“Grad Zagreb je samoinicijativno preuzeo obnovu i financiranje pokretnih stepenica koje su opasne za javnost”, poručili su za Index.hr iz uprave Importanne galerije.

To kao da je bilo upozorenje koje se obistinilo.

Sa snimke sigurnosne video kamere, kojeg možete pogledati ovdje, vidi se kako gospođa pada niz njih.

Poslali smo upit gradu i prenosimo njihov odgovor:

“Poštovana,

Upoznati smo s jednim slučajem pada, koji se dogodio 8. studenoga 2018. oko 13 sati. Napominjemo da uzrok pada još uvijek nije utvrđen te o njemu ne želimo nagađati, niti je na snimkama koje su nastale tom prilikom vidljivo bilo kakvo hvatanje odjeće.

Na dijelu stepenica na kojemu se dogodio pad niti nema nikakvih dijelova na kojima bi bilo što moglo zapeti za stepenice ili ogradu. Jedini dio na kojemu postoji mogućnost zapinjanja dijelova odjeće ili obuće je na samom kraju stepeništa, odnosno na ulazu gazišta stepenica u samu konstrukciju stepeništa te su na tom dijelu postavljeni „češljevi“ koji to sprečavaju.

Korisnici bilo kojih pokretnih stepenica inače se upozoravaju da se pri njihovom korištenju treba postupati s povećanom pažnjom”.

Čini se kako građanima ne preostaje ništa drugo nego imati ugovorenu policu zdravstvenog osiguranja ako žele koristiti pokretne stepenice ili još bolje koristi one obične.

 


Komentari