Pokrenuta crowdfunding kampanja za dovršetak biografije o Velimiru Zajecu: Donatore očekuje i prigodno iznenađenje

Izvor: Facebook

Velimir Zajec jedan je od najpoznatijih Dinamovih igrača ikada, a kako bi i buduće generacije upoznale lik i djelo ovog velikog nogometaša, nekadašnji novinar i TV voditelj, te sadašnji vlasnik tvrtke za savjetovanja Sanjin Španović odlučio je biografiju Zajeca, dovršiti i realizirati crowdfunding kampanjom.

Kampanju je pokrenuo ovaj vikend, a samo nakon nekoliko objava na svojim društvenim mrežama sakupio je preko 80 donacija vrijednosti veće od 30 000 kuna, piše u priopćenju.

“Želio sam da publika kojoj se s tom knjigom i likom i dijelom Velimira Zajeca obraćam sudjeluje u njezinom stvaranju, bude dio nje, te da se dobije dodatni doživljaj knjige kroz razne nagrade. Već prvi dan dobio sam sjajne povratne reakcije, a svaka donacija mi je veliko povjerenje koje su mi ti ljudi dali i zato osim zahvalnosti osjećam veliku odgovornost da konačni proizvod bude iznimno kvalitetan i da ih ne razočara”, ispričao je Sanjin Španović za Otvorenohr.

Za sve donatore koji će sudjelovati u akciji osim kupljene knjige pripremio je i brojne druge
nagrade, ovisno o visini donacije. Tako će svima koji uplate bilo kakav iznos u knjizi objaviti njihovo ime kao jednog od četiri vrste donatora, te pokloniti posebnu zahvalnicu za sudjelovanje u akciji.

Osim toga, za svakog je pripremio i posebnu, plavu ediciju pive Zlatni Medvjed, Pivovare Medvedgrad. “Pa svaki Zeko mora imati svog medu”.

One koji uzmu najbogatiji paket čeka i posebna replika majice iz 1982. godine, kao i pozivnica na pretpremijeru knjige.

“Dakle, upravo oni koji su omogućili da završim knjigu će biti prvi koji će dobiti svoj primjerak, te se podružiti s glavnim likom knjige uz zanimljiv razgovor koji pripremamo u Pivovari Medvedgrad u Ilici”, objašnjava.

Kada će biti gotov s knjigom ne želi prognozirati s obzirom na epidemiološke uvjete u Hrvatskoj, ali i u Grčkoj.

“Dosad sam obavio 20-ak dugih razgovora s raznim sugovornica iz nekoliko faza Zajecovog života, a planiram sigurno još njih toliko intervjuirati. Među njima su i oni koji su povezani s njegovom karijerom u Panathinaikosu, tako da ću morati otići na par dana i u Atenu susresti i te ljude. To mi je između ostalog omogućila ova kampanja jer sad imam sredstva za put i smještaj u Atenu”, objašnjava.

Na ideju o knjizi o Velimiru Zajecu došao je sasvim slučajno u razgovoru s njegovim ponajboljim prijateljem Milanom Šulentićem.

“On mi je uvijek pričao neke scene iz Zajecove karijere jer su od 1982. njih dvojica nerazdvojni. Tako sam pomislio da bi se od njegovog života mogao napraviti dobar bestseller i u dogovoru s njime sam krenuo u taj pothvat. Izvukao sam brojnu arhivu, tragao za raznim sugovornicima i već dosad imam izuzetno puno nepoznatog sadržaja o Zajecu”, govori.

U kampanji možete sudjelovati na ovoj stranici, a kroz dan, dva Sanjin najavljuje i posebnu stranicu o Zajecu na kojoj će se moći pratiti proces završetka knjige, čitati njegovi blogovi o radu na knjizi i brojni drugi sadržaji.

Komentari