POKRENUT STEGOVNI POSTUPAK! Profesor s Veterine maknut zbog prijava za seksualno uznemiravanje studentica

Izvor: Facebook

Profesora s Veterinarskog fakulteta u Zagrebu devet je sadašnjih i bivših studentica optužilo za diskriminaciju na temelju spolne pripadnosti, seksualno uznemiravanje, mobing, nepoštovanje dostojanstva studenata, zlouporabu položaja te rad u pripitom ili pijanom stanju. Riječ je o profesoru s Klinike za kirurgiju, ortopediju i oftalmologiju, a temeljem prijava protiv njega je danas pokrenut i stegovni postupak, te je udaljen s radnog mjesta.

Navedenu informaciju za Telegram je potvrdio dekan Nenad Turk, a odluku je donio nakon što je danas zaprimio službenu prijavu protiv profesora. No, postavlja se pitanje zašto nije sankcioniran ranije, jer su studentice istog profesora prijavile i 2018. , a ništa se službeno nije pokrenulo, osim što je profesor od strane Uprave fakulteta bio upozoren, te obećao da neće ponavljati navedeno. Dekan Turk je objasnio kako navedena prijava nije bila službena, te da se na osnovu nje nije moglo reagirati.

“Na temelju te neslužbene prijave na redovitoj sjednici Fakultetskoga vijeća apelirano je na potrebu poštovanja svih propisanih pravila ponašanja u akademskoj zajednici, s posebnim naglaskom na različite oblike diskriminacije i uznemiravanja, uključujući i sve oblike seksualnog uznemiravanja.

Uprava Veterinarskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu osuđuje svaki oblik seksualnog zlostavljanja i svakog drugog nasilja među zaposlenicima i studentima. Veterinarski fakultet potiče sve koji imaju bilo kakvu spoznaju o bilo kakvom obliku zlostavljanja i diskriminacije da o tome službeno izvijeste upravu Fakulteta”, poručio je Turk za Telegram.

 


Komentari