POKOSILO NAS SNJEŽNO NEVRIJEME, A ŠTO SAD? Zagrepčane obradovalo sunce, no temperature su niske, a iz stana ne biste trebali izaći u tenisicama

Foto: Pixsell/Zagreb.info

Nakon snježnih pahulja koje su nas iznenadile početkom ovog tjedna, danas će u Zagrebu biti većinom sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom, prognozira Državni hidrometeorološki zavod.

Mala je vjerojatnost za poneki lokalni pljusak sredinom dana i poslijepodne na širem gradskom području. Vjetar će biti uglavnom slab, a najviša dnevna temperatura oko 13 °C.

Na Jadranu i uz njega će biti pretežno sunčano. Puhat će slaba i umjerena bura i sjeverac, ujutro na jugu i jaki, a sredinom dana i poslijepodne jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, navečer na sjeveru jugo.

U ostalim predjelima će biti promjenljiva naoblaka, a poslijepodne može biti pokojeg lokalnog pljuska, ponajprije u Slavoniji.

Vjetar će biti pretežno slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni,  na krajnjem istoku moguć je na udare i jak, a u gorju jugozapadni. Najviša dnevna temperatura uglavnom će se kretati između 9 i 14 °C.

Danas i sutra valja računati na jutarnji mraz, osobito u unutrašnjosti. U nekim mjestima zabilježena je i rekordno niska temperatura zraka za ovo doba godine od kada postoje mjerenja.

Stanje na cestama

Zbog niskih temperatura moguća je poledica na cestama u unutrašnjosti, posebice na mostovima i nadvožnjacima, pa Hrvatski autoklub (HAK) vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Poteškoće u prometu moguće su na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi prema privremeno postavljenoj signalizaciji.

U pomorskom prometu nema poteškoća. U teretnom prometu na izlazu iz zemlje čeka se dva sata na Macelju a sat vremena na Bregani.


Komentari