POKAŽIMO IM DA NISU SAMI! Čak 26 samohranih majki i 70 mališana čeka vašu pomoć (FOTO)

flickr.com

Udruga Betlehem – Zagreb i ove godine povodom božićnih blagdana organizira darivanje samohranih majki i njihove djece.

Vrlo je teško, gotovo nemoguće, dočarati  težinu tereta koje nose samohrane majke. Kazat će neke od njih, srećom pa je tako, a mi u ovo predbožićno vrijeme ako ništa drugo, možemo ih barem pokušati razumjeti. One su hrabre mlade žene koje su unatoč pritiscima s različitih strana i neslaganjima okoline s njihovom odlukom odlučile na svijet donijeti svoje dijete, a njihova borba sve je samo ne jednostavna. Kako bi ih na tom putu podržali i spasili živote nedužnih bića – djece, Udruga Betlehem Zagreb takvim majkama otvorila je svoja vrata.

Naime, Udruga se bavi promicanjem dostojanstva ljudskog života i obrane nerođenog djeteta, a osim što pruža o materijalnu pomoć napuštenim trudnicama, samohranim roditeljima i obiteljima slabijeg imovinskog stanja, brine i za duhovno stanje majki koje su imale pobačaj.

Upravo kako bi im uljepšali nadolazeće blagdane, u Udruzi su organizirali akciju prikupljanja hrane i igračaka te ostalih sličnih potrepština.

hhhh

”Svi su dobro došli za pomoći našim majkama i djeci. Imamo 26 samohranih majki i 70 djece koji čekaju pomoć dobrih ljudi, potrebna je hrana kako bi majke dostojno uredile blagdanski stol te igračke za njihove mališane. Igračke ne moraju biti nove, ali ne smiju biti potrgane”, kazala nam je Blaženka Bakula, predsjednica Udruge Betlehem Zagreb te dodala kako će se ovu subotu, 28. studenog održati već tradicionalan Adventski sajam, a kako će prihodi s istog ići upravo u svrhu uljepšavanja božićnih blagdana ovim hrabrim majkama i njihovim mališanima. Adventski sajam održat će se na adresi Ulica Narcisa broj 96 od 11 do 19 sati.

”Moći ćete kupiti božićne vjenčiće, jaslice, kuglice za bor, šalice…”, rekla je Bakula koja priznaje kako je svake godine oduševljava uspješnost njihovih akcija te nastavlja: ”Nama je najvažnije da se bebice rode, zato majkama pružamo krov nad glavom u našoj kući gdje mogu ostati sve dok dijete ne napuni godinu dana. Sve do tada trudimo se pronaći im posao te osigurati da stanu čvrsto na svoje noge.”

”Pustite dječicu neka dolaze k meni; ne priječite im jer takvih je kraljevstvo Božje! Zaista, kažem vam, tko ne primi kraljevstva Božjega kao dijete, ne, u nj neće ući.« Nato ih zagrli pa ih blagoslivljaše polažući na njih ruke.” (Mk 10,13-16)

Komentari