Pojačane policijske kontrole za MARTINJE

pixabay.com

Pojačane policijske kontrole za Martinje.

Poznato je kako se za Martinje diljem Hrvatske popije koja čašica više, zato volan prepustite nekome tko nije posegao za čašom ili jednostavno zovnite taksi.

Naime, od srijede 11./12., 13./14., 14./15. i 15./16. studenoga 2015. godine, na području Policijske uprave zagrebačke kada se očekuje povećana prisutnost vozača pod utjecajem alkohola u prometu na cestama, bit će provedena akcija pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga.

Cilj ove akcije je podizanje veće razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja. To su vožnja pod utjecajem alkohola, droga ili lijekova koji utječu na psihofizičke sposobnosti i na sposobnost upravljanja vozilima, prekoračenja dopuštene brzine i drugo. Provodit će se sankcioniranje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, kako sudionika na prednjim tako i na stražnjim sjedalima u vozilima te nepropisnog prijevoza djece, kao bitnih elemenata sigurnosti koji direktno utječu na posljedice prometnih nesreća, soji na stranicama PUZ-a.


Komentari

loading...
-->