Pogledajte stotu jubilarnu izvedbu predstave Crvenkapica u Trešnji i sudjelujte u humanitarnoj akciji Da život imaju!

U humanitarnu akciju Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, kazalište Trešnja uključilo se sa stotom jubilarnom izvedbom predstave Crvenkapica, 12. svibnja, čiji će prihod biti namijenjen za opremanje Kuće za mlade.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije pokrenuo je humanitarnu akciju „Da život imaju!“, koja je namijenjena izgradnji i opremanju objekta za privremeni (dvogodišnji) smještaj trideset i jednog korisnika domova za djecu iz cijele Hrvatske. Kuća za mlade, koja se nalazi u susjedstvu kazališta Trešnja, pružit će mogućnost smještaja i za siromašne studente koji ne ostvare pravo na studentski dom.

I sami možete sudjelovati u akciji prikupljanja sredstava za opremanje Kuće za mlade kupnjom ulaznica za stotu jubilarnu izvedbu predstave Crvenkapica u Trešnji, za subotu 12. svibnja u 17 sati. 

Svima poznata priča o Crvenkapici, proizašla iz radionice Grimmovih bajki, obogaćena je mnoštvom detalja i iznenađenja. Predstava obiluje šarenim kostimima, transformacijama prostora i veselim pjesmama, a režirala ju je Ivana Čoh Šverko. U ulozi Crvenkapice nastupa poznata glumica Ana Vilenica, a u ostalim ulogama su glumci ansambla Gradskoga kazališta Trešnja.

Humanitarna akcija Da život imaju!

U Hrvatskoj se u domovima za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi nalazi oko 800 djece i mladih, koji nakon navršene osamnaeste godine života, odnosno po završetku školovanja, moraju napustiti dom i započeti samostalan život. Iz domova godišnje iziđe oko 60 mladih. Neki se snađu i zaposle, ali većina, bez podrške obitelji i društva, bez posla, stana i sredstava za život, prepuštena je sebi te izložena ulici i siromaštvu, kao i trajno ovisna o socijalnoj skrbi.

Radovi izgradnje objekta na adresi Selska cesta 165 u Zagrebu su u tijeku. Otvorenje Kuće za mlade i useljenje prvih korisnika planirano je na jesen 2018. godine.

Iz kazališta Trešnja pozivaju sve zainteresirane da se uključe u akciju kupnjom ulaznica na blagajni ili web stranici kazališta, kako bi zajedničkim djelovanjem osigurali mladima sigurniju i kvalitetniju budućnost.


Komentari