Pogledajte kakav je prijevoz za Dušni dan

Foto: Ivan Klindić
Danas, na Dušni dan, javni će prijevoz prema većim grobljima biti pojačan dodatnim kapacitetima, a u promet će se, ovisno o potrebama i procjenama na terenu, uključivati dodatni autobusi. Na cestama uz veća groblja primjenjivat će se blaži režim prometnog ograničenja koji obuhvaća zabranu prometa tek na prilaznim cestama Mirogoju, Miroševcu i Markovom polju. Groblja će biti otvorena do 18 sati, kako je i uobičajeno. Tramvajske linije prometovat će prema subotnjem rasporedu, dok će autobusi voziti prema rasporedu radnog dana.

Redovna autobusna linija 267 (Dubec – Markovo Polje) će prema potrebi biti pojačana dodatnim prijevoznim kapacitetima. Autobusi će se zaustavljati u Sesvetama na stajalištu Zagrebačka/Bistrička i u Popovcu na Vugrovečkoj cesti (kod Vatrogasnog doma).
Autobusi linije 271 (Dubec – Sesvete – Jesenovec – Glavnica Donja), privremeno će se zaustavljati na autobusnom stajalištu u Glavnici Donjoj, u zoni kbr. 5.

Autobusi linije 272 (Dubec – Sesvete – Moravče), privremeno će se zaustavljati na autobusnom stajalištu u Moravču, u zoni kbr. 83.
Iz smjera Dupca, za vrijeme izvanredne organizacije prometa autobusne linije 224 (Dubec – Novoselec) polaziti će s perona 5, autobusi linije 270 (Dubec – Sesvete – Blaguša) s perona 8, a autobusi linije 274 (Dubec – Sesvete – Laktec) s perona 7.
Autobusi linija 172 (Črnomerec – Zaprešić), 176 (Črnomerec – Gornja Bistra) i 177 ( Črnomerec – Poljanica – Gornja Bistra), od 8 do 20 sati,  zaustavljat će se u oba smjera na stajalištu Gospodska.

Radovi na prometnoj infrastrukturi

Zbog sanacije tramvajskog kolosijeka u večernjim se, odnosno noćnim satima zauzima jedan prometni trak. Slobodnim se dijelom kolnika vozi nesmetano. S obzirom na to radovi traju od 20 do 6 sati, moguća je slabija protočnost prometa u spomenutom razdoblju. U ostatku dana zauzet je samo prometni trak namijenjen kretanju javnog prijevoza putnika, a prometovat će se prema privremeno postavljenoj regulaciji.
Zbog uređenja pločnika u Ulici Božidara Magovca 15, do 9. studenog nije moguće parkiranje i zaustavljanja vozila.

U Prigradskoj ulici, na dijelu od Ulice dr. L. Naletilića do Brezovičke ceste, zbog radova na plinovodu prometuje se prema privremenoj prometnoj regulaciji do 15. studenog u 20 sati.

Zbog izgradnje plinovoda uspostavljena je privremena regulacija prometa na Glavničkoj cesti i okolnim ulicama, od Bučijeve do Mladičkove ulice i Friganovoj ulici u Glavnici Donjoj. Planirani završetak radova je 15. studenog u 20 sati.

Privremena regulacija prometa zbog polaganja elektroenergetskog kabla primjenjuje se u ulicama Bukovački lX. odvojak, Ulici Bukovac i Ulici Gornji Bukovac do 22. studenog u 20 sati.

Ulicom Josipa Antolaka, od Ulice Vinka Sedinića do kraja ulice, zbog uređenja se prometuje prema privremenoj prometnoj regulaciji do 30. studenog.


Komentari