Pogledajte današnje snimke prašnjavog centra Zagreba, pretvorio se u veliko gradilište

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Buka strojeva, prašina, kamioni, radnici, statičari, inženjeri, svi su danas na terenu, najvećem građevinskom terenu, skupljem i od najskupljeg, Pelješkog mosta – centru Zagreba.

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja, Predrag Štromar, procijenio je da je šteta od potresa teška čak 42 milijarde kuna. To je takva cifra da ju je prenio Reuters, međunarodna novinska agencija sa sjedištem u Londonu objavivši članak u kojem je navedeni iznos, preračunali u stranu valutu i dobili točan iznos od 6 milijardi američkih dolara

U potresu 5,3 po Richteru, jedna je osoba smrtno stradala, a 27 ih je ozlijeđeno. Veliki broj ljudi morao je napustiti svoje domove zbog značajnih oštećenja, zaključuje Reuters.

Nije ni čudno što su zagrebački vatrogasci imali pune ruke posla, u mjesec dana od potresa imali su oko 4000 intervencija, što je, u normalnim okolnostima broj intervencija na godišnjoj razini! (Točnije, 4059)

Sanaciji šteta priključili su se i brojni volonteri, ali i građani svojim novčanim doprinosima, te su tako Zagrepčani pokazali svoja velika srca pri pomoći sugrađanima čiji su domovi stradali u potresu.

Podrhtavanja su, srećom slaba, gotovo svakodnevna, već mjesec dana, no prema riječima seizmologa, to je očekivano i “normalno” nakon jačeg potresa.

Sanacija šteta još traje, a u nastavku možete pogledati galeriju kako su danas tekli radovi u središtu našeg grada.


Komentari