‘PODUZETNI ZA BOŽIĆ’: Učenici dostavili donacije štićenicima Kuće sv. Franje

press

Prikupili su 13 tisuća kuna.

U toplom ozračju Kuće sv. Franje u Vugrovcu 19. siječnja 2017. godine izvršena je primopredaja donacija prikupljenih ovogodišnjim humanitarnim projektom Poduzetni za Božić koji dugi niz godina provodi Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski. Štićenici Kuće su djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi u dobi od četiri godine do srednjoškolskog uzrasta.

Donaciju u iznosu od 13.000,00 kn voditelju Kuće sv. Franje gospodinu Berislavu Janjiću predala je ravnateljica škole profesorica Antonela Šimunović i tom prilikom izjavila: „Iznimno smo ponosni na naše vrijedne volontere, učenike i nastavnike Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski koji već tradicionalno dugi niz godina djeluju karitativno i volonterski.

Zahvaljujemo se i našim dugogodišnjim partnerima Caritasu zagrebačke nadbiskupije koji podržavaju naše aktivnosti te nas usmjeravaju i upućuju na one kojima je naša pomoć najpotrebnija.

Ovogodišnji humanitarni projekt u organizaciji PGEŠ Katarina Zrinski, Poduzetni za Božić sastojao se od kreativnih radionica na kojima su naši učenici i nastavnici izrađivali prigodne Božićne ukrase te od izložbenih aktivnosti tijekom kojih su prikupljena sredstva u iznosu od 13.000,00 kn. Sva prikupljena sredstva namijenili smo štićenicima Kuće sv. Franje u Vugrovcu. Zahvaljujem svima koji su na bilo koji način podržali naš projekt, sretni smo što možemo pomagati i već sada planiramo nove slične projekte!”

Vrijedni učenici volonteri i nastavnici Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski uložili su veliki trud, maštu i nesebično izdvojili vrijeme za izradu prigodnih ukrasa koje su potom prodavali na izložbenim štandovima u trgovačkim centrima gdje su im se pridružile pjevačice Ivana Plechinger i Antonija Šola, osnivač grupe Colonija Boris Đurđević sa suprugom Valerijom te članovi grupe Pravila igre.


Komentari