PODRŽAVAJU, ALI IMAJU PITANJA! Inicijativa Obnovimo Zagreb: Tko će spriječiti raskopavanje smeća, hoće li i to Čistoća skupiti?

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Inicijativa Obnovimo Zagreb koja okuplja interdisciplinarni tim stručnjaka i znanstvenika udruženih u cilju cjelovite obnove grada Zagreba nakon potresa.

Objavili su kako podržavaju “iznošenje otpada u ZG vrećama pred ulaze i micanje kanti s ulica”, no navode da imaju i pitanja za Grad Zagreb.

Kako će se kontrolirati da se pred ulaze ne ostavlja tuđi otpad u vrećama koje nisu ZG vrećice? Takve vreće Čistoća neće preuzimati i one će ostati na ulici pred ulazom pojedine zgrade, pitaju se iz inicijative Obnovimo Zagreb.

Uz to, zanima ih i kako će se spriječiti uobičajeno raskopavanje vreća za smeće u potrazi za plastičnom ambalažom? Ne treba niti reći kako bi ulazi izgledali s raskopanim vrećama po tlu.

Podsjetimo, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je da se kante za otpad miču iz centra grada, a do izgradnje podzemnih spremnika, stanovnici će smjeti bacati smeće navečer od ponedjeljka do subote.

Ovdje možete pročitati sve što trebate znati o novoj odluci aktualne gradske vlasti.


Komentari