Podignuta optužnica u Zagrebu protiv četvorke koja je krijumčarila ljude: Evo kamo su ih dovodili

Tri osobe stradale u eksploziji plinske boce (Foto: MUP)

USKOK je pred Županijskom sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv četvorice osumnjičenika koje tereti za ilegalno prebacivanje 48 stranih državljana za što su primili najmanje 23.800 eura.

Optužnica tereti prvookrivljenog J. V. da je u siječnju s nepoznatim osobama iz Bosne i Hercegovine za 500 eura prebacivao strane državljane do hrvatsko-slovenske granice, dok je drugookrivljeni Z. M. bio angažiran kao vozač, ali i kao prethodnica u cilju uočavanja i izbjegavanja policijskih ophodnji.

Prema optužnici, trećeokrivljeni F. K. je prevozio strane državljane do Zagreba ili do blizine hrvatsko-slovenske granice, dok se drugookrivljenog Z. M. tereti za prijevoz stranih državljana i da je bio angažiran kao prethodnica u cilju uočavanja policijskih ophodnji.

Četvrtookrivljenog Ž. K. se tereti da je u jednom navratu bio angažiran kao prethodnica, izvijestilo je tužiteljstvo.

Ističu da su okrivljenici od 2. do 30. siječnja u deset navrata preko državne granice prebacili najmanje 48 stranih državljana za što su primili najmanje 23.800 eura.

USKOK je u optužnici predložio da se od okrivljenika oduzme protupravno stečena imovinska korist, a predloženo je i produljenje istražnog zatvora protiv dvojice okrivljenika.

STRAVIČNA PUCNJAVA U ZAGREBAČKOM KVARTU: ‘Hodao sam po parkingu, začuo pucanj i psovku‘


Komentari