PODIGNUTA KAZNENA PRIJAVA: Muškarac je u više navrata prijetio šefu HND-a

Facebook

Policija je potvrdila prijetnje.

Koncem listopada, predsjednik HND-a, Saša Leković obavijestio je javnost o tome kako ga je netko pokušao ubiti prepilivši šarafe na kotačima njegovog automobila. I to nije bio prvi put da se netko “igrao” zavrtnjima/šarafima na njegovom automobilu.

Nedugo nakon toga, oglasio se i HND. Iz HND-a je stiglo priopćenje u kojem zahtjevaju da institucije počnu raditi svoj posao. Naime, šefu Hrvatskog novinarskog društva, svakodnevno stižu prijetnje koje je on i prijavio. Od prijava su svi okretali glavu i ništa nije poduzeto. Zbog toga je nekome uspjelo sabotirati kotače na Lekovićevom automobilu s kojim se zamalo odvezao u smrt.

Zagrebačka policija danas, 29. studenog, izvjestila je javnost da je dovršila kriminalističko istraživanje nad muškarcem (73) zbog sumnje da je prijetio predsjedniku HND-a Saši Lekoviću.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni u nekoliko navrata tijekom studenoga Lekoviću slao prijeteće SMS poruke. Nakon dovršenog istraživanja osumnjičenik je predan pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu u Zlataru podnijeta je kaznena prijava zbog kaznenog djela prijetnje.

>>>POKUŠALI UBITI ŠEFA HND-a? ‘Prepilili su šarafe na kotačima mog auta i ovo nije prvi puta!’

>>>HND POZIVA NADLEŽNE DA REAGIRAJU: ‘Ovo je pokušaj ubojstva, a Lekoviću prijete svakodnevno’

 


Komentari