VELIKO UREĐENJE JELAČIĆEVOG TRGA: Nakon Radićeve, slijedi uređenje centra grada (FOTO)

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Gradonačelnik Milan Bandić jutros je dao zeleno svjetlo za početak radova u Radićevoj.

Gradonačelnik je prije nekoliko dana o obnovi obavijestio stanovnike i rekao im da se moraju strpjeti šest mjeseci nakon čega će dobiti uređenu ulicu.

“Nećete morati plaćati ni komunalnu naknadu ni najam ako ste u gradskom prostoru, a ako ste u državnom dobit ćete subvencije”, kazao je gradonačelnik stanovnicima i zakupcima. Objasnio je kako će se kocke na ulici presložiti i da će se razina nogostupa u odnosu na kolnik malo spustiti, te kako će se umjesto asfalta i na nogostup postaviti kocke.

10.03.2016., Zagreb - Gradonacelnik grada Zagreba Milan Bandic sa suradnicima otvorio radove na uredjenju Radiceve ulice. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Iz Ureda za izgradnju za Večernji list su pojasnili da će se do 29.ožujka priključivati privremen vodovod, a da se od 29. kreće u skidanje kocki od kada će i ulica biti zatvorena za promet te će njenim rubovima moći samo pješaci. Vrijednost radova je 8,5 milijuna kuna, a svi stanari s povlaštenim parkirališnim kartama za Gornji grad dobit će pravo parkiranja u 1. zoni.

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Radićeva je samo početak obnove grada

Podsjetimo, Bandić je još u lipnju prošle godine najavio kompletnu obnova Radićeve ulice, zatim uređenje fasade na zgradi u prolazu koji povezuje Bakačevu i Cesarčevu, te uređenje Zakmardijevih stuba, a to je samo mali dio planova uređenja Donjeg i Gornjeg grada.

“Kada počnu radovi na Radićevoj onda treba napraviti sve nove komunalije. Ja ću s direktorom HEP-a dogovoriti sastanak, a plin će se isto riješiti. Nemojte mi samo govoriti tko će platiti, platit ćemo svi”, govorio je Bandić u lipnju prošle godine.

Paralelno treba uvoditi novu infrastrukturu tamo gdje je još nema, kao što je vodovod u Glavničici na sjeveroistoku ili u Lipnici na jugozapadu grada, te obnavljati infrastrukturu tamo gdje je položena pred 20, 40 ili 50 godina, nastavio je zagrebački gradonačelnik zaključivši kako je nakon Radićeve, sljedeći korak obnova glavnog gradskog trga.

>>>POČINJE OBNOVA RADIĆEVE: Trajat će sedam mjeseci, a ulica će biti zatvorena


Komentari