‘POČIVAJ U MIRU, ANĐELE’ Doznaje se gdje i kada će biti pokopana malena Nikoll

Smrt malene Nikoll iz Nove Gradiške, vijest je koja je potresla i rastužila cijelu Hrvatsku. Djevojčica je preminula zbog teških ozljeda koje joj je nanijela majka. Bitku za život izgubila je u Klaićevoj bolnici u nedjelju 4. travnja nešto poslije 15 sati, na Uskrs.

Djevojčica će biti sahranjena u četvrtak 8. travnja u 13 sati na gradskom groblju u Novoj Gradiški. Na pogrebu zbog epidemioloških mjera smije biti prisutno najviše 25 osoba, a pridržavanje mjera dužni su nadzirati uprave groblja.

Malena je većinu svoga života provela kod udomitelja koji su shrvani zbog njezina odlaska. Na uskršnje jutro dobili su priliku vidjeti je nakratko, no nadali su se da će im se nakon svega vratiti u njihov dom.

“Ona je bila naše dijete, naša kćerka. Iako nismo razmišljali da je to oproštaj, nego samo jedan kratki susret do skorog novog viđenja u ovom životu, u našoj kući, nekako smo se u dubini duše nadali da će nam se vratiti živa i zdrava, da će se dogoditi čudo. I supruzi i meni nekako je lakše što smo je barem na kratko vidjeli, ali ova tuga ostat će nam kao trajni biljeg na duši”, kazao je u nedjelju udomitelj Branko Bojić.

Organi djevojčice su donirani, te će spasiti živote druge djece iz Austrije i Mađarske.

“Tužan epilog koji je duboko potresao cijelu Hrvatsku. Nadamo se da je naša mala pacijentica našla utjehu u vječnosti gdje će biti sigurnija i sretnija. Uz mene su intenzivisti koji su danonoćno od primitka pacijentice brinuli o njoj, no priroda ozljeda je bila preteška i unatoč svim mjerama, nije se moglo više učiniti”, rekao je ravnatelj Klaićeve Goran Roić.


Komentari