POČINJU RADOVI NA BRITANCU: Zagreb će dobiti još jednu fontanu

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Baš nam je nedostajala još jedna.

Čini se da je gradonačelnik Bandić stvarno ustrajan u svome cilju da Zagreb pretvori u grad fontana. Naime, započela je gradnja još jednog vodenog ukrasa i to na Britancu.

Gradonačelnik je u  srpnju izjavio da sjeverni dio Iličkog placa čeka uređenje već 15 godina. Radovi će potrajati otprilike tjedan dana, a obuhvatit će izgradnju parkirališta i ugibališta za autobuse te izgradnju kružnog toka, a uredit će se i promet u mirovanju, objasnio je zagrebački gradonačelnik. Vrijednost ovih radova iznosi 600.000kn.

Dakle, nakon više od mjesec dana čekanja projektne dokumentacije, nastavljeni su radovi na sjevernoj strani Britanskog trga, koje je sam Bandić prekinuo.

Šef grada odlučio je da će dio parkinga postati zelena oaza. 

Podsjećamo, asfaltiranje križanja Kukuljevićeve i Nazorove te ulice Pantovčak trebalo je biti gotovo još 25. srpnja, no radovi su prekinuti. U tom periodu nastao je i veliki spor s vlasnikom Kave Tave koja je srušena preko noći.

>>> BRITANAC SE PRETVARA U OVO? Otkriveno zbog čega je uklonjena Kava Tava! (FOTO)

Parkiralište s dvadesetak mjesta stoji raskopano i ograđeno. Ondje će se pojaviti zeleni otok i time produžiti pješačku zonu, niknut će i fontana, ali i drveće, piše Večernji.

Posebne prometna regulacija

U ponedjeljak, 3. listopada u 7 sati započeli su radovi na uređenju raskrižja Britanski trg – Pantovčak – Nazorova – Ulica Ivana Kukuljevića i trajat će oko šezdeset (60) dana. Za vrijeme izvođenja radova navedenim raskrižjem će se otežano odvijati promet motornih vozila prema privremenoj regulaciji prometa pa se očekuju prometne gužve, a mogući su i manji zastoji.

Predlažemo građanima da koriste obilazne pravce:

– Ilica – Vinogradska – Hercegovačka – Pantovčak na zapadnoj strani
– Pantovčak – Gornje Prekrižje – Tuškanac – Streljačka – Mesnička – Ilica na istočnoj strani.

PUZ: Molimo građane za strpljenje i razumijevanje te da poštuju postavljenu privremenu regulaciju prometa i da ne parkiraju svoja vozila u užoj zoni izvođenja radova, kako bi se radovi mogli nesmetano odvijati.

>>>NOVE FONTANE na kružnom toku u Radničkoj (FOTO)

>>> ‘JEFTINO’ RUHO FONTANE STARE 120 GODINA: Građani razočarani prizorima s Tomislavca (FOTO)

 


Komentari