Počinje ZAGREB KOM FESTIVAL

Zagrebački međunarodni festival komorne glazbe „ZAGREB KOM“ pripada vodećim, općepoznatim i vrlo dobro prihvaćenim kulturnim događajima u Hrvatskoj.

U posljednih 10 godina više od 90 glazbenika, iz više od 28 nacija, bilo je djelom ovog festivala,a veliki broj njih uvijek se rado vraća svirati pred zagrebačku publiku. Ovogodišnje izdanje festivala počinje u petak, 9. listopada 2015. godine, u 20 sati. Festival će se otvoriti koncertom La fiesta, djelima H. Wolfa, M. de Falle, M. Castelnuova-Tedesca, E. Dohnányija i N. Rote.

Za jubilarnu desetu godišnjicu Zagrebačkog međunarodnog festivala komorne glazbe „ZAGREB KOM” prezentirat će se 10 različitih koncerata u periodu od 9. – 17. listopada 2015. –dakle, deset godina, deset koncerata! Ti koncerti uključivat će svjetski poznate glazbenike kao što su Guy Braunstein, Andreas Ottensamer, Susanna Yoko Henkel, Monika Leskovar, Giovanni Sollima i mnogi drugi.

square-ZGkom10-red (1)

Drugu večer, koncertom po imenu „Čista romantika“, slavimo ljubav, a dan nakon se družimo s Mozartom i to u dva navrata- ujutro Vas očekuje „Mozartova soareja“, dok smo „Mozartovu matinjeu“ sačuvali za večernji termin. Peti koncert prava je poslastica- u goste nam dolazi Quadro Nuevo, tango / jazz senzacija, kvartet koji će u Vama probuditi cijelu paletu emocija.


Nismo zaboravili ni najmlađe pa smo za njih rezervirali šesti koncert, naziva „Koncert za djecu“.

Taj isti dan festivala, očekuju Vas još dva koncerta- „Hrvatski autori“, nakon koji se prebacujemo se na opuštenu, pomalo barsku atmosferu „Contemporary Music Lounge-a”

Više informacija o programu 10. ZAGREB KOM-a možete pronaći na festivalskoj internetskoj stranici: www.zagreb-festival.org

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Ulaznice su dostupne na festivalskoj blagajni u Hrvatskom glazbenom zavodu, radnim danom od 10-18h, subotom od 10-14h te na prodajnim mjestima kao što su Algoritam, Croatia records, Kompas, Atlas & TISAK.[/box]

Komentari

loading...
-->