POČINJE OBNOVA RADIĆEVE: Trajat će sedam mjeseci, a ulica će biti zatvorena

Photo: Goran Jakus/PIXSELL

U četvrtak, godinu nakon zakazanog roka, počet će pripreme za obnovu Radićeve ulice kazao je u ponedjeljak gradonačelnik Milan Bandić.

Gradonačelnik je o obnovi obavijestio stanovnike u prostoru Mjesnog odbora u Tkalčićevoj i rekao im da se moraju strpjeti šest mjeseci nakon čega će dobiti uređenu ulicu.

“Strpite se šest mjeseci, a mi ćemo nastojati ulicu urediti i prije “, rekao je Bandić stanarima i zakupcima iz ove ulice.

Stanari su zapitkivali koliko dugo će biti bez vode, struje ili plina, a vlasnike poslovnih prostora tko će im nadoknaditi poslovne gubitke kada se raskopa ulica.

“Nećete morati plaćati ni komunalnu naknadu ni najam ako ste u gradskom prostoru, a ako ste u državnom dobit ćete subvencije”, ponavljao je gradonačelnik. Objasnio je kako će se kocke na ulici presložiti i da će se razina nogostupa u odnosu na kolnik malo spustiti, te kako će se umjesto asfalta i na nogostup postaviti kocke.

Iz Ureda za izgradnju za Večernji list  su pojasnili da će se do 29.ožujka priključivati privremen vodovod, a da se od 29. kreće u skidanje kocki od kada će i ulica biti zatvorena za promet te će njenim rubovima moći samo pješaci. Vrijednost radova je 8,5 milijuna kuna, a svi stanari s povlaštenim parkirališnim kartama za Gornji grad dobit će pravo parkiranja u 1. zoni.

“U svakom trenutku stanarima će biti omogućen pristup svom objektu, a najteži pristup očekuje se od polovice svibnja do kraja lipnja. Molimo sve stanovnike i prolaznike za razumijevanje i povećanu pažnju prilikom kretanja u zoni radova zbog brojnih vozila gradilišta, iskopa i raznih prepreka kako ne bi došlo do neželjenih povreda ” kazali su za Večernji iz Grada.


Komentari