NA JEDNOM MJESTU Sve što morate znati o Državnom prvenstvo frizera i kozmetičara

Facebook

Državno prvenstvo frizera i kozmetičara – Ceh frizera i kozmetičara, održati će se u nedjelju, 15. studenoga s početkom u 9.30 sati, u Velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika, Ilica 49/I.

Na prvenstvu će nastupiti 60 frizera i kozmetičara u 11 kategorija – seniorskih i juniorskih (do 23. godine). Proglašenje pobjednika je u 16.30 sati. Kategorije ženske frizure su Fashion, Vjenčana frizura, Progressive cut i Fantasy hair. Kategorije muške frizure su Full fashion look / Progressive cut (kombinirano) i Fashion trendy. Kategorije ženske frizure za juniore su Vjenčana frizura i Fashion, a kategorija muške frizure za juniore Fashion trend / Progressive cut (kombinirano).

Kozmetičari će se natjecati u kategorijama Bridal make-up, Fantasy nails i Body painting. „Kako bi što kvalitetnije pridonio promociji frizerske i kozmetičarske struke Ceh frizera i kozmetičara HOK-a, između ostalog, organizira i Državno prvenstvo frizera i kozmetičara Hrvatske koje će, siguran sam, biti vrhunski festival umijeća, znanja i novih kreacija. Uvjeren sam da će hrvatski frizeri i kozmetičari još jednom dokazati da se mogu nositi s ponajboljim predstavnicima struke u Europi, ali i svijetu“, kazao je je Ivica Zanetti, predsjednik Ceha, dodavši kako je riječ o prvom natjecanju u Hrvatskoj koje se organizira po pravilima OMC-a.

OMC (ORGANISATION MONDIALE COIFFURE) je najveća svjetska organizacija koja promovira ljepotu, s više od 60 zemlja članica i preko milijun salona. Cilj OMC-a je promovirati edukacijske i natjecateljske programe za kosu, nokte i estetiku.

Ceh frizera i kozmetičara HOK-a od 2010. godine član je Svjetske frizerske organizacije te može samostalno nastupati na svim natjecanjima u njihovoj organizaciji. Svi natjecatelji, ovisno o plasmanu na državnom prvenstvu, imaju mogućnost postati dio Internacionalnog tima Ceha te na taj način nastupati na međunarodnim natjecanjima u organizaciji OMC-a. Nastup na Državnom prvenstvu frizera ujedno je i jedan od preduvjeta za sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu u Seulu 2016. godine. Natjecanje je u organizaciji HOK-a, a pokrovitelj Državnog prvenstva frizera i kozmetičara je Ministarstvo znanosti, obrazovanje i sporta.


Program 15. studenoga:

  • 09:00 DOLAZAK I AKREDITACIJA NATJECATELJA
  • 09:30 SVEČANO OTVARANJE DRŽAVNOG PRVENSTVA FRIZERA I KOZMETIČARA
  • 10:00 – Početak natjecanja. Modna kombinirana kategorija 1. rad
  • 10:55 – Vjenčana frizura seniori – Progresivno šišanje seniori
  • 12:15 – Vjenčana frizura juniori
  • 13:55 – Modna kombinirana kategorija 2. rad
  • 14:55 – Šminka za mladenke – Fantazija seniori – Fantazija na noktima
  • 16:30 PROGLAŠENJE POBJEDNIKA
  • 17:00 ZATVARANJE DRŽAVNOG PRVENSTVA FRIZERA I KOZMETIČARA

Komentari