POČELO UREĐENJE ZOOLOŠKOG VRTA: Modernizacija će oduševiti posjetitelje (FOTO)

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Počela modernizacija Zoološkog vrta Zagreb.

Započeli su radovi koji obuhvaćaju prvu fazu modernizacije Zoološkog vrta Zagreb. U modernizaciju će biti uloženo 38 milijuna kuna, a 95 % sredstava osigurava Europski fond za regionalni razvoj.

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Zoološki vrta grada Zagreba jedan je od simbola grada, a po broju posjetitelja ubraja se među vodeće turističke atrakcije u Republici Hrvatskoj (6. mjesto prema podatcima Državnoga zavoda za statistiku). Osim uloge u turističkoj ponudi grada, ostvaruje značajne rezultate u edukativnim aktivnostima i aktivnostima zaštite ugroženih životinjskih vrsta.

.Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Projekt Modernizacija Zoološkog vrta grada Zagreba – prva faza nastao je kao rezultat prepoznavanja potencijala i potreba za daljnjim jačanjem kapaciteta i atraktivnosti ponude ustanove.

Projekt će biti realiziran etapno, kako se ne bi ometalo redovito poslovanje Zoo vrta, a obuhvaća izgradnju volijere za afričke ptice, nastambe za pelikane, glavnoga ulaza za posjetitelje s infocentrom, novoga izlaza te dva nova pješačka mosta, uređenje suvenirnice s nastambom Madagaskar, izgradnju restorana s terasom, uređenje Labuđega otoka, sanaciju Lavljega mosta sa statuama lavova, sanaciju Napuljskoga ribara, izgradnja edukativnoga centra s trgom te druge planirane aktivnosti.

Završetak prve faze očekuje se u rujnu.

 Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

 

 


Komentari