POČELO SUĐENJE MUŠKARCU KOJI NAS JE SVE PREVARIO: Prikupljao novce za liječenje teško bolesne supruge pa većinu prokockao

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

U sudnicu Općinskog kaznenog suda u Zagrebu, u lisicama je doveden Dino Ljutić, 37-godišnjak kojeg se tereti da je milijune novaca koje je prikupljao za liječenje teško bolesne partnerice i majke njegove djece, potrošio na kockanje.

Kako javlja Jutarnji list, upitan je kakav stav zauzima o krivnji, a govori da se ne smatra krivim za zločin koji mu se stavlja na teret.

On je naime humanitarnim akcijama “Hrabra mama želi živjeti” za suprugu prikupio 4,5 milijuna kuna, no istraga je pokazala da je samo 818 tisuća završilo računu supruge dok je ostatak on prebacio na račune pružatelja igara na sreću. Kako je novac kapao, Ljutić ga je brže-bolje transferirao prema pružateljima igara na sreću. Ono štonije prokockao, a to je 1,755.853 kuna prebacio je na svoj privatni račun. Svo to vrijeme nastavio je od društva tražiti novac. Tražio je i dobio pomoć medija, pokrenuo gofundme kampanju te putem društvenih mreža poticao ljude da doniraju.

Na suđenju je svjedočila i specijalistica za živčane bolesti koja djeluje u poliklinici koja je Ljutiću ponudila liječenje supruge za 500 tisuća kuna, a govori kako je s optuženim kontaktirala prije nekoliko godina kada se njegova supruga trebala u klinici dugoročno liječiti. Ističe kako Ljutić nije predlagao skraćivanje liječenja koje bi i smanjilo cijeno, no do istoga u konačnici nikada nije ni došlo. Njoj je pak rekao da će tražiti pomoć medija kako bi se iznos prikupio.

Osim toga, svjedočio je i asistent Uprave Specijalne bolnice Sv.Katarina kojem se Ljutić javio tražeći ponudu za genetsko testiranje supruge. Kada je istu poslao, Ljutić se više nikada nije javio.

Komentari