ADVENT U ZAGREBU NIKAD BOGATIJI! Božićna čarolija proširit će se na još dvije lokacije

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Već su osvanuli ukrasi na zagrebačkim ulicama što znači da je odbrojavanje do Božića počelo. Točnije, ostala su 52 dana. U glavni grad stiže najraskošniji Advent do sada s kako doznaje Vijesti.hr dvije nove lokacije.

Advent ove godine počinje 1. prosinca s jednim laganim zagrijavanjem nekoliko dana ranije. Bit će neke nove lokacije, ali zato onih starih više neće biti. No, sigurno ćemo uživati, uvjerena je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.

Blagdansko ozračje lagano se širi Zagrebom.

“Meni je drago, moglo bi i cijelo ljeto svijetliti. Vani je isto tako, kad dođeš u Njemačku već je sve okićeno. Nije rano”, kazala je Ivanka Frenečak iz Zagreba.

No, ne slažu se svi s njom. Za neke je još uvijek prerano iako, slažu se mnogi, svima drago kada se u zraku osjeća blagdansko raspoloženje.

“Malo je prerano jer je to ipak sve prešlo na američki sistem. Naše to još nije, to bi malo kasnije trebalo”, rekao je Rudolf iz Zagreba.

Očekivanja od zagrebačkog Adventa, koji ima trostruku titulu najljepšeg u Europi, velika su.

Martina Bienenfeld objašnjava kako je izdvojeno oko 5 milijuna kuna za projekt i njegovu promociju.

U turističkoj zajednici nadaju i rekordnom broju posjetitelja i noćenja. Božična čarolija u metropli trajat će pet tjedana.

Komentari