Počelo je Ljeto na Savi: Jutros su građani mogli jahati konje, a za večeras je najavljen glazbeni program

Facebook

Provedba kulturno-sportskih programa u okviru manifestacije Ljeto na savi krenula je u petak ujutro na lokacijama uz Hendrixov most te uz na obje obale kod Mosta slobode.

Kako smo već pisali, manifestacija je nekoliko puta odgađana, no jutros je započeo program. Do službenog otvorenja građane će kod Hendrixovog mosta i Mosta slobode svaki dan zabavljati DJ-i.

Tako su u petak ujutro  na lokaciji kraj Mosta slobode posjetitelji imali priliku jahati konje te naučiti ponešto o timarenju i čišćenju konja i opreme ali i zaigrati odbojku, disk golf ili ultimate frisbee. Petak navečer je rezerviran za grupni program vježbanja uz muziku na lokaciji kod Hendrixovog mosta.

Na istoj lokaciji se već od jutarnjih sati u subotu nastavlja provedba programa pa već od devet sati ujutro kreće škola nordijskog hodanja, sat vremena kasnije program spuštanja Savom u raftu  a popodne od 19:00 sati atletska natjecanja u višebojima.  Na lokaciji kod Mosta slobode od 11:00 sati kreće demonstracija kineske borilačke vještine wushu.

Tokom cijelog ljeta će na navedenim lokacijama  za građane biti organizirane različite besplatne kulturne i sportske aktivnosti pa će posjetitelji moći uživati u jahanju konja, igranju odbojke na pijesku, airbadmintonu, ultimate frisbeeu, disk golfu, nordijskom hodanju, raftingu, spuštanju kajakom niz Savu, atletici i grupnim vježbanja uz glazbu. Od sportsko-rekreativnog programa provoditi će se i sportska škola za djecu s invaliditetom, ribolovne aktivnosti i natjecanja, šahovski turniri, paragliding itd.

U okviru kulturnog programa očekuje se 70-tak dana kulturnih večeri u kojima će biti 50-tak nastupa DJ-a, jednako toliko predstava, niz radionica i igraonica, 70 filmskih večeri, live nastupi glazbenika svake subote, izložbe, ekološke radionice, radionice školskog muzeja, Festival tolerancije itd.

Manifestacija Ljeto na Savi zamišljena je kao višegodišnji projekt koji bi na Savu opet trebao vratiti život i privući Zagrepčane i njihove goste te učiniti ovo odredište nezaobilaznim mjestom kada je u pitanju ljetna zabava u metropoli.

Komentari