POČELI SU OD NULE I ODUŠEVILI SE Svjetla Pariza zamijenili su za život u Zagrebu: ‘U Francuskoj se sve nekako izrobotiziralo”

Screenshot HRT

Iako je 11 godina živjela u Parizu, Jelena Atabeyki (43), zajedno sa obitelji, odlučila se na hrabar korak.  Par se vratio u Zagreb i počeo od nule.

“Krenulo je, imam osjećaj, sve 2015. s onim terorizmom, barem je to moj doživljaj, jer je to prvi put da sam počela osjećati pravi strah za svoje dijete. Taj strah je uvijek nekako tinjao, uvijek je vojska od tada na ulicama, nekako se sve to militariziralo. Mi smo prošli kroz rat, mene je malo na to podsjetilo, ta jedna atmosfera”, prisjetila se Jelena za HRT i otkrila da je upravo zato s obitelji donijela veliku odluku.

Ovog ljeta, preselili su se u Zagreb.

“Ideja je bila mog supruga, uvijek je rekao da ga Hrvatska podsjeća na Francusku prije 40 godina. Puno manje i gužve, i nekakav mirniji život, ali prije svega ti međuljudski odnosi. U Francuskoj se dosta to sve nekako izrobotiziralo”, kaže.

Njezin suprug je  Iranac, a odrastao je u Parizu, a kćerke Pantea i Tesa rođene su Parižanke. Za sada je cijela obitelj zadovoljna boravkom, a djevojčice su krenule i u francusku školu, no pričaju i Hrvatski.

Jelena je otkrila i poslovne planove. Trenutno ima online posao- fitness za lice, za koji tvrdi da ima puno benefita što se vidi i na njezinoj koži. Upravo je na nagovor supruga postala trenerica pilatesa, a karijeru planira nastaviti čim se smiri situacija s koronom, kroz platformu “Aktivna Hrvatska”. Jelena je ispričala kako se osjećala prije nego što je Parizu rekla “do viđenja”.

“Iskreno uhvatila me mala panika, jer sam si ja sve tamo bila posložila i u glavi sam prebacila da ću ja tamo dočekati starost, i onda sad se moraš vratiti ovdje. Onda tek, kad sam se vratila, sam shvatila koliko je meni ovdje lakše”, zaključila je.


Komentari