Počasna satnija Kravat pukovnije predvodit će Tijelovsku procesiju u Zagrebu

FOTO: Zlatko Gašpar

Počasna satnija Kravat pukovnije sa svojom povijesnom postrojbom ponovno predvodi Tijelovsku procesiju koju u Zagrebu, u četvrtak 15. lipnja, povodom blagdana Tijelova, Svetkovine Presvetog tijela i krvi Kristove organizira Župa Presvetog Srca Isusova.

Vojnici Počasne satnije Kravat pukovnije prvo će u 19 sati sudjelovati u svetoj misi koja će se održati u Bazilici Presvetog Srca Isusova, u Palmotićevoj ulici 31, a nakon mise, procesija će krenuti središtem grada Zagreba. Uz Počasnu satniju Kravat pukovnije, u Tijelovskoj procesiji sudjelovat će i Puhački orkestar ZET-a.

“Velika nam je čast da i ove godine po drugi puta sudjelujemo u Tijelovskoj procesiji i rado smo se odazvali pozivu patera Ivana Matića, župnika Župa Presvetog Srca Isusova da ponovno uveličamo sutrašnji blagdan Tijelova. Tako sa sutrašnjom Tijelovskom procesijom, sudjelovanje naše satnije u procesiji postaje i svojevrsna tradicija. Pozivamo naše sugrađanke i sugrađane da nam se pridruže na svetoj misi i u procesiji u što većem broju”, naglašava Željko Matejčić, zapovjednik Počasne satnije Kravat pukovnije.

Sutrašnja Tijelovska procesija će se kretati od Palmotićeve prema sljedećoj trasi: Boškovićeva, Zrinjevac, Strossmayerov trg, Trg kralja Tomislava, Šenoina, te Palmotićevom nazad u Baziliku.


Komentari