POBUNA STUDENATA NA TTF-u SE NASTAVLJA: Dekanica Bischof otuđila 200 tisuća kuna vrijednu imovinu?

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Studenti ne žele mirovati, svoju pobunu nastavljaju.

Nakon prvog plenuma Tekstilno-tehnološkog fakulteta, održanog 10.10.2016. godine na kiši i hladnoći gdje je jednoglasno izglasano kako trenutni dekanat mora dati ostavku te im je za to dan rok od 5 radnih dana studenti ne miruju već nastavljaju pobunu.

Plenum je jasno iznio i jednoglasno izglasao svoje zahtjeve na koje se dekanica Sandra Bischof javno očitovala na portalu srednja.hr kako do ostavke neće doći. Također dekanica studentske razloge za pobunu naziva neutemeljenima i neargumentiranima iako su oni dokazani i potvrđeni od strane Sveučilišta u Zagrebu.

Plenum je također izglasao kako u slučaju da dekanat sam ne podnese ostavku zatražiti će očitovanje Sveučilišta te su tako u petak poslali dopis na rektorat i zatražili rektora Damira Borasa da se očituje po tom pitanju.

Na vapaj studenata se oglasila i bivša vlasnica Internet cafe-a Jasna Marjanović koji je poslovao u sklopu fakulteta koja navodi kako je dekanica Bischof vrlo upitnim metodama zatvorila objekt, a potom otuđila imovinu u vrijednosti 200 000 kn te kako sve navode može dokazati.

Također, među brojnim neisplaćenim honorarima nalazi se i račun tiskare iz listopada 2015. godine koja je tiskala materijale za modno natjecanje Modni ormar te račun do današnjeg dana nije plaćen iako su sponzori uplatili budžet za tu manifestaciju na račun fakulteta.

Studenti smatraju kako su još uvijek pri zdravom razumu i sigurni su u slijed događaja koji se odvio, ne odustaju od svojih zahtjeva te se skupljaju večeras u 19 h na Tekstilno-tehnološkom fakultetu kako bi raspravili daljnje akcije u borbi za obrazovanje i zakon u akademskoj zajednici.


Komentari