POBUNA NA SAVICI! Roditelji se ne žele pomiriti s lošim stanjem u školi, skupili su potpise i predali Gradu peticiju

Foto: Boris Kovacev / CROPIX/Ilustracija

Petak je za njih bio veliki dan – inicijativa Roditelji za Osnovnu školu Jure Kaštelana predala je Gradu Zagrebu peticiju s 1056 potpisa kojom traže hitnu rekonstrukciju te škole na zagrebačkoj Savici jer je u potpunosti dotrajala, energetski neučinkovita, bez dostatne seizmičke otpornosti i s azbestnim krovom.

“Peticijom apeliramo na Grad Zagreb kao investitora u postupku rekonstrukcije i dogradnje školske zgrade OŠ Jure Kaštelana na što brže rješavanje velikog problema za sigurnost naše djece. Tražimo rješavanje svih preduvjeta za početak radova do kraja tekuće školske godine, početak radova na obnovi i dogradnji škole u rujnu i izradu plana za razmještaj djece i organizaciju nastave u susjednim školama za vrijeme radova”, priopćila je u petak Inicijativa.

Ističu kako žele postići da njihova djeca pohađaju statički sigurnu i seizmički otpornu školu, da se nastava odvija u jednoj smjeni, da se djeca s teškoćama u razvoju nesmetano kreću na kat, te da žele prostor za djecu po trenutno važećim pedagoškim standardima, moderne sportske terene oko škole i dodatnu suvremenu školsku dvoranu.

Podsjećaju da je OŠ Jure Kaštelana na zagrebačkoj Savici sagrađena 1967., no nikad nije u potpunosti izvedena prema izvornom projektu. Već desetak godina kroz razne inicijative rade pritisak na Grad Zagreb za što skorije pokretanje rekonstrukcije i dogradnju školske zgrade, međutim, brojna djeca se već krenula u srednju školu i na fakultet, a problemi su ostali.


Komentari