POBUNA NA PRAVNOM FAKULTETU: Studenti napali profesora zbog objave na Twitteru (FOTO)

FOTO: Wikipedia

Profesorovu objavu u Studentskom zboru smatraju nepoštivanjem studentskih prava.

Nakon što je docent sa zagrebačkog Pravnog fakulteta dr. sc. Vedran Đulabić na svom Twitteru objavio molbu u kojoj jedan student od fakulteta traži njegovo izuzeće jer ga je srušio na ispitnom roku, reagirao je i Studentski zbor Pravnog fakulteta u Zagrebu, prenosi Index.

untitled‘Tražimo da uklonite objavu!’

Profesorovu objavu u Studentskom zboru nazvali su nekorektnom te nepoštivanjem studentskih prava. Zamolili su ga da ukloni objavljenu fotografiju.

“Prvo, molbe koje studenti upućuju referadi nisu javna stvar, nego su privatne i moraju biti zaštićene u skladu s pravilima o čuvanju profesionalne tajne. To isključuje i prosljeđivanje istih nastavnicima i ispitivačima na Fakultetu. Nadalje, nije dopušteno ni objavljivati takav materijal na društvenim mrežama. Bez obzira što se na fotografiji ne vide ime i prezime studenta, u molbi su navedeni podaci kojima se student među svojim kolegama može identificirati. Smatramo da je nekorektno i neprofesionalno na takav način javno komentirati studente te od Vas ovim putem tražimo da uklonite tu objavu“, prenosi Index priopćenje Studentskog zbora. 

Koliko se može vidjeti na Twitter profilu dotičnog profesora, on objavu još nije uklonio.


Komentari