POBOLJŠANJE PROMETNE SITUACIJE: Na zahtjev građana Sesvete dobile javnu garažu

Photo: Davor Visnjic/PIXSELL

Od ponedjeljka, 1. kolovoza, s radom je započela javna garaža Jelkovec 1 podružnice Zagrebparking.

Garaža se nalazi u Sesvetama, na adresi Ulica 144. Brigade Hrvatske vojske broj 4. Parkiranje u garaži je organizirano na zahtjev građana kako bi se poboljšala prometna situacija u tom dijelu grada.

Cijena satnog parkiranja za razdoblje od 8:00 do 18:00 sati u garaži Jelkovec 1 iznosi 2 kune, dok je cijena za sat vremena parkiranja od 18:00 do 8:00 sati 1 kuna. Cjelodnevna karta korisnike košta 10 kuna, tjedna karta 20 kuna, a cijena mjesečne karte iznosi 40,00 kuna.

U sustav naplate i kontrole parkiranja uvedene su i ulice u neposrednoj blizini garaže Jelkovec 1. Riječ je o ulicama Rimski put, Borisa Papandopula, Borisa Ulricha, Brune Bjelinskog, Dragana Plamenca, Huberta Pettana, Ivana Brkanovića, Ivane Lang, Ive Paraća, Krešimira Kovačevića, Ladislava Šabana (uključujući i servisnu cestu ispod razine ulice), Ljudevita Posavskog (između ulica 144. brigade Hrvatske vojske i Rimski put), Mladena Pozajića, Petra Dumičića, Rudolfa Matza, Stjepana Šuleka, Vladimira Stahuljaka, i 144. brigade Hrvatske vojske. Navedena javna parkirališta organizirana su u III. zonu (zelena) u kojoj se kontrola obavlja radnim danom od 7 do 20 sati, a subotom od 7 do 15 sati. Cijena satne karte za III. zonu iznosi 1,50 kunu.

Temelj za uvođenje novih javnih parkirališta i javne garaže u sustav organiziranog parkiranja je Pravilnik o izmjeni i dopunama Pravilnika o korištenju javnih parkirališta i javnih garaža (Službeni glasnik Grada Zagreba br. 12, od 15. srpnja 2016. godine).

>>> OD PONEDJELJKA: Uvođenje novih zona naplate parkiranja


Komentari