PO ZAGREBU OSVANULI STRAVIČNI GRAFITI: Stihovi i nacistička obilježja preplavili dio grada (FOTO)

Na zagrebačkom kvartu Trešnjevci, odnosno, kod Remize na adresi Mitrovačka 2 osvanuli su grafiti s odvratnim porukama.

Premda naši političari uporno tvrde kako u Hrvatskoj nema ustaštva ni neoustaštva, a Bandić se kune kako su svastike i ustaška obilježja po fasadama ili konkretnije svastike i ustaška obilježja na spomeniku u Dotrščini koji su se tamo pojavili sredinom travnja, izolirani slučajevi, zagrebačke ulice pak govore potpuno drugačiju sliku.

Na zagrebačkom kvartu Trešnjevci, odnosno, kod Remize na adresi Mitrovačka 2 osvanuli su grafiti s odvratnim porukama. Gotovo svaka zgrada obilježena je svastikom, a natpisi protiv Srba izrazito su neugodni.

Facebook
Facebook

Tko obilježava zgrade na ovako odvratan način još nije poznato, ali je poznato da svoja “remekdjela” potpisuju s “BBB Norci” i “Ustaše Remiza”, prenosi N1.

No, pogrdna pjesmica nije izolirani slučaj na Trešnjevci, u okolici se nedavno dogodila prava poplava svastika i natpisa “Za dom spremni”, a posebice u oči bode još jedna bolesna rečenica “Je*at ćemo srpsku djecu”, koja je osvanula uz nekoliko svastika na tek obojenoj fasadi zgrade na Remizi.

IZVOR:N1
IZVOR:N1

Iako se Grad silno trudi što prije ukloniti pogrdne grafite s pročelja zgrada, nažalost se ne čini kako je prebojavanje grafita riješenje, ali možda bi pokoja nadzorna kamera izvan centra grada ili pojačan policijski nadzor u toj gradskoj četvrti riješio problem.

>>> UHVATILA IH POLICIJA: Uspješni sportaš i njegova djevojka crtali četničke grafite po Zagrebu


Komentari