’PO PITANJU KORONAVIRUSA, RAVNAMO SE ZNANSTVENIM DOSTIGNUĆIMA’: Bozanić se sastao s Capakovom zamjenicom, otkrio čije savjete prati

Foto: Tiskovni ured zagrebačke nadbiskupije

U Uredu zagrebačkog nadbiskupa u petak su se sastali zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić i zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, prim. dr. sc. Ivana Pavić Šimetin, dr. med.

Tom prilikom dakako razgovarali su o pandemiji koronavirusa, a Bozanić je otkrio kako je u okviru programa cijepljenja u domovima za starije osobe provedeno i cijepljenje umirovljenih svećenika u Svećeničkom domu u Zagrebu. “To je nadamo se očuvalo tu Ustanovu od ugroženosti bolesti koronavirusa”, govori Bozanić koji se tom prilikom i zahvalio za sve napore koje liječnici i ostalo medicinsko osoblje čine za ljude oboljele od bolesti, istaknuvši važnost suradnje i kvalitetnog informiranja.

Inače, naveo je i kako se se Crkva, poštujući slobodu svakoga građanina, želi ravnati znanstvenim dostignućima te smjernicama Svete Stolice i primjerom pape Franje.

Suradnja

S druge strane, Pavić Šimetin zahvalila je na podršci i suradnji u situaciji ugroženosti koronavirusa pa kardinala upoznala sa trenutnom epidemiološkom situacijom, mjerama te daljnjim planovima.

Na kraju, sugovornici su se složili da treba raditi na jačanju odgovornosti svih dionika hrvatskoga društva kako bi se dostupnim preventivnim mjerama, posebno cijepljenjem, što prije suzbila pandemija, stoji u priopćenju Tiskovnog ureda nadbiskupije.

Komentari