Po njegovom se pogledu moglo zaključiti da nešto nije u redu: Bandićev suradnik dojurio na Sveti Duh

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Milan Bandić preminuo je u noći sa subote na nedjelju od posljedica srčanog udara. Vijest je potvrđena nešto prije 2 sata u noći.

Zagrebačkom gradonačelniku pozlilo je u subotu navečer pa je hitno prevezen u KB Sveti Duh gdje su ga liječnici bezuspješno pokušali reanimirati i spasiti mu život.

Nekoliko minuta prije nego što je potvrđena šokantna vijest, u KB Sveti Duh je stigao Bandićev dugogodišnji suradnik Zdenko Antunović.

Po izlasku iz bolnice po njegovom izrazu lica bilo je jasno što se dogodilo. Antunović je bio blijed i vidno šokiran.

Zdenko Antunović trenutno obnaša dužnost glavnog tajnika Zagrebačkog sportskog saveza, a, između ostalog, bio je direktor Arene Zagreb i Košarkaškog kluba Cibona.

Ipak, široj javnosti bio je daleko poznatiji kao bliski Bandićev prijatelj i čovjek od njegovog velikog povjerenja. Obojica su se našli na optuženičkoj klupi u sudskom postupku u aferi ‘Agram’.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić iznenada je u nedjelju rano ujutro preminuo u 66. godini života od posljedica srčanog udara, izvijestila je Služba za informiranje Grada Zagreba.

O detaljima, terminu  pogreba, održavanju komemorativnog skupa, kao i ostalim informacijama, javnost će biti obaviještena naknadno.

“Živio je za svoj grad, za  Zagrepčanke i Zagrepčane koji su mu u svemu što je radio bili na prvom mjestu, za posao koji je s ljubavlju i energijom, unoseći cijeloga sebe – bez ostatka  obavljao 21 godinu”, kaže se u obavijesti.

Milan Bandić rođen je 22. studenoga 1955. u Grudama u Bosni i Hercegovini, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, a godine 2000. upisao poslijediplomski studij na  tom fakultetu.

Od 1980. do 1983. radio je u tvornici Ledo, a od 1983. do 1990. bio je zaposlen u Općini Pešćenica. Bio je oženjen i imao jednu kćer.

Politička karijera

Od 1995. do 2000. bio je vijećnik u Skupštini Grada Zagreba, od 2000. zastupnik u Zastupničkom domu hrvatskog Sabora, potpredsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

Godine 2000. u trećem mandatu izabran je za vijećnika Skupštine Grada Zagreba, a 31.svibnja te godine na sjednici Skupštine Grada Zagreba izabran je za gradonačelnika Grada Zagreba. Na tu dužnost stupio je 2. lipnja 2000. godine te je ponovno izabran izabran 20. lipnja 2001. godine.

U travnju 2002. izabran je za zamjenika gradonačelnice Grada Zagreba.

Po treći puta je postao  zagrebački gradonačelnik u lipnju 2005. godine, a 31. svibnja 2009. na neposrednim izborima izabran je po četvrti put za gradonačelnika.

U lipnju 2013. na neposrednim izborima (drugi krug) kao neovisni kandidat (kandidat grupe birača), po peti puta izabran je za gradonačelnika Zagreba, a njegova lista, pojedinačno gledajući, osvojila najviše mandata u Gradskoj skupštini Grada Zagreba.

U lipnju 2017. je na neposrednim izborima (drugi krug) kao kandidat stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti, po šesti puta izabran za gradonačelnika Zagreba, a Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti, osvojila je najveći broj mandata u Gradskoj skupštini Grada Zagreba.

Komentari