‘Pljuska’ djelatnicima HT-a za doček Vatrenih

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Hrvati su nedvojbeno zaraženi nogometno navijačkom groznicom, i to potpuno opravdano jer su naši nogometaši na korak do osvajanja Svjetskog nogometnog prvenstva. Da svi stanovnici naše zemlje dišu u maniri one svi za jednog, jedan za sve svjedoče i potezi trgovačkih lanaca i tržnih centara koji su tijekom odigravanja nedjeljne utakmice s Francuskom svoje djelatnike odlučili osloboditi rada.

Raditi pojedini neće niti u ponedjeljak, kada se na glavnom zagrebačkom trgu očekuje spektakularan doček hrvatskih nogometaša na kojega bi se prema pretpostavkama trebalo sliti stotine tisuća ljudi. Ipak, čini se da ne dišu svi u našoj zemlji u istom duhu te da je nekima i u ovakvim situacijama profit na prvome mjestu.

Naime, kako tvrdi ogorčena čitateljica portala Dnevno iz Zagreba A.T., koja je ujedno djelatnica Hrvatskog Telekoma, korporacije koja se hvali sponzorstvom nad našom nogometnom reprezentacijom, njihovi rukovodeći izazvali su potpunu konfuziju vezanu baš uz ponedjeljak, za kada se očekuje doček nogometaša.

Kako saznaje portal, radnici su zbunjeni zbog napisa u medijima da će Hrvatski Telekom svim djelatnicima koji u Zagrebu ŽELE dočekati vatrene u ponedjeljak omogućiti skraćeno radno vrijeme do 13 sati, dok će njihovi dućani na Cvjetnom i Iblerovom trgu toga dana biti zatvoreni. Ono što izaziva nedoumice jest upravo pojam djelatnici koji žele. Koji su to djelatnici koji žele i što će se dogoditi u slučaju da svi djelatnici požele dočekati naše nogometaše?

Nejasno je na koga se ova odredba odnosi te ista s radnicima nije valjano objašnjenja pa se sumnja da se taj dio odnosi isključivo na upravu i rukovodeće unutar ove korporacije, dok će za ostatak niže pozicioniranih radnika ponedjeljak u kojem se dočekuju naši nogometaši biti dan kao i svaki drugi, jer dakako rijetki su oni koji će se usuditi izraziti želju za neradom u strahu za svoje radno mjesto, stoga se odluka ovoga tipa koju je Hrvatski telekom potvrdio i u dijelu medija može okarakterizirati i kao pomalo licemjerna. Jer krajnje bi objektivno pa i pošteno bilo da toga dana svi djelatnici ne dođu, ili pak svi djelatnici dođu na svoje radno mjesto te da se to adekvatno s njima iskomunicira. A kako se to čini pokazuje primjer konkurentskog Tele 2 koji je svoje djelatnike u ponedjeljak oslobodio rada premda za razliku od Telekoma oni nisu sponzori reprezentacije.

Objašnjenje ovoga slučaja portal je zatražio i od Hrvatskog telekoma, ali do okončanja ovoga teksta odgovor nisu dobili.


Komentari