PLJAČKAŠ U INVALIDSKIM KOLICIMA: Nakon ispitivanja, Tvrdog pustili da se brani sa slobode!

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

“U torbi imam bombu. Dajte mi sto tisuća eura ili će sve odletjeti u zrak”, uručio je Tvrtko zaposlenicima banke papirić s tim natpisom.

Tvrtko Križić (35) znan i kao Tvrdi prošle srijede mirno je ušao u poslovnicu Erste banke u Tratinskoj ulici na zagrebačkoj Trešnjevci i zaposlenicima uručio papirić na kojem je pisalo “U torbi imam bombu. Dajte mi sto tisuća eura ili će sve odletjeti u zrak”. Zaposlenici koji su mu maločas pomogli da s invalidskim kolicima uđe u poslovnicu šokirali su se vidjevši njegovu poruku. Brže bolje prikupili su sav novac koju su imali, točnije 50 tisuća kuna i stavili ga u kovertu koju su potom dali Tvrtku.

Spremio je kovertu da se ne ne vidi i natjerao djelatnika da ga odgura van iz poslovnice. Kako tvrdi Općinski sud u Zagrebu, natjerao je djelatnika i da ga odgura do stajališta taksija udaljenog nekoliko stotina metara od banke. Tvrtko je tada taksijem krenuo za Bjelovar, ali ga je policija zaustavila taman prije nego što je stigao do željene destinacije. Kod pljačkaša su pronašli sav ukraden novac, ali nisu pronašli bombu kojom je prijetio zaposlenicima.

Tada je priveden u postaju na ispitivanja, a onda je završio i kod državnog odvjetnika. Odvjetnik nije tražio istražni zatvor za pljačkaša jer Tvrtko prije nije bio kažnjavan, a smatra i kako ne postoji mogućnost za bijegom, ponavljenjem dijela i utjecanja na svjedoke. Tvrtko je tako ipak pušten na slobodu i sada čeka suđenje, prenosi 24sata.

>>> MISTERIJ S TREŠNJEVKE RIJEŠEN: Otkriveno kako je stopostotni invalid u kolicima uspio opljačkati banku


Komentari