PLENKOVIĆ SE UPISAO U KNJIGU ŽALOSTI: ‘On se iskreno trudio da Zagreb učini boljim gradom’

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Brojni sugrađani, suradnici, prijatelji i poznanici došli su se upisati u Knjigu žalosti koja je povodom smrti Milana Bandića otvorena u predvorju Gradske uprave. Na zgradi Uprave izvješena je crna zastava, a zastave Republike Hrvatske i Grada Zagreba spuštene su na pola koplja.

Građani ispred njegovog stana u Bužanovoj pale brojne lampione, a cvijećem je krcat ulaz u sjedište stranke Milan Bandić 365. U Knjigu žalosti upisao se i premijer Andrej Plenković.

“Ovdje smo kako bi osobno i u ime Vlade Republike Hrvatske upisali u Knjigu žalosti povodom smrti gradonačelnika Grada Zagreba, gospodina Milana Bandića, koji je na ovoj dužnosti zahvaljujući povjerenju Zagrepčanki i Zagrepčana bio posljednjih 20 godina. U tom je razdoblju doprinosio razvoju grada, realizaciji brojnih projekata. Imao je veliku životnu energiju i entuzijazam te je radio za Zagreba svaki dan. Odlazak je bio nagao, a želim mu zahvaliti na onom pozitivnom što je učinio za Zagreb, a nerijetko i za druge krajeve Hrvatske“, rekao je Plenković nakon upisivanja u Knjigu žalosti.

Otkrio je i da HDZ neće dovesti u pitanje kandidaturu Davora Filipovića, iako se o tome počelo nagađati.

“Što se tiče spekulacije, one su brže od istine. Nema ni trunke istine da HDZ dovodi u pitanje kandidaturu Davora Filipovića za gradonačelnika Zagreba. U dva je tjedna doživio tri indikativna napada. Prvi je fabriciranje lažnoga intervjua s lažnom naslovnicom, a to znači da njegova kandidatura nekome jako smeta. Onda je doživio puštanje u javnost lažne navodne interne ankete HDZ-a koja bi za njega bila nepovoljna, a onda zadnje umjesto da se pokaže suosjećanje prema naglom odlasku gradonačelnika, u eter se pušta navodna spekulacija o promjeni kandidata. To pokazuje koliko čovjek koji je doktorirao ekonomiju s 26 godina, koji je četiri godine bio agilan zastupnik u gradskoj skupštini smeta protukandidatima”, rekao je Plenković.

Premijer smatra da je Bandić napravio mnogo toga dobrog za Zagreb, a s njim se očoto slažu i brojni građani koji stoje u redu kako bi se upisali u Knjigu žalosti.

“Svatko tko je u politici ima dobre i manje dobre strane, a smatram da je razdoblje od 20 godina u kojem je grad Zagreb bitno drukčiji nego što je bio već na prvi pogled pokazuje koliko je dobrog učinio za grad. Vrijeme će pokazati, mislim da se on iskreno trudio da Zagreb učini boljim gradom nego što je bio“, rekao je Plenković.


Komentari