PLAKATI ODUŠEVILI ZAGREB! Oglasila se tvrtka koja stoji iza urnebesne kampanje: ‘Želimo da ostanu u Hrvatskoj’

Jumbo plakat u Zagrebu (Foto: Pontis Technology)

Osim o skandaloznim plakatima UNICEF-a u kampanji za svijest o mentalnim bolestima, ovih dana Zagreb bruji i plakatima koji su ustvari – oglas za posao.

Nakon što su u gradu osvanuli plakati s licem kralja Charlesa lll., oglasila se i tvrtka Pontis koja iza tih plakata stoji.

Ova IT tvrtka kaže da ih je krunidba kralja Charlesa III., nakon smrti kraljcie Elizabete, i činjenica da je Charles na tron Ujedinjenog Kraljevstva ”čekao” više od 70 godina, potaknula da na duhovit način pozove software developere na zapošljavanje kod njih, ”jer se kod njih puno brže napreduje”.

Foto: Pontis Technology

Kampanju je osmislila inozemna agencija Spellcaster (UK/HR), otprije poznata po provokativnim i viralnim kampanjama.

”Ideja za kampanju pojavila se neposredno nakon vijesti da je kraljica preminula te da princ Charles službeno postaje kralj. Na svijetu nema puno ljudi koji su na promociju svoje dužnosti čekali koliko i kralj Charles, stoga smo se pozabavili tom temom kako bismo ukazali na mogućnosti zapošljavanja u mladoj i propulzivnoj IT tvrtki u kojoj developeri čine razliku”, otkrio je Tonči Klarić, kreativni direktor agencije Spellcaster.

Pontisova kampanja osvanula je na plakatima na ulicama grada Zagreba, a ubrzo se proširila i na društvenim mrežama, gdje je zahvatila pažnju online zajednice iz Hrvatske i regije.

Developeri su izrazito tražen kadar za koji se bore neki od najkvalitetnijih poslodavaca na našem tržištu, ali i inozemne IT kompanije. Naš je cilj da ambiciozni developeri ostanu u Hrvatskoj te ovom kampanjom želimo potaknuti najbolje talente da razvoj svoje karijere ostvare kod nas. Kampanjom se želimo pozicionirati kao poslodavac koji nudi sigurnost i globalnu prepoznatljivost te čija korporativna kultura omogućuje priliku za rast i brzo napredovanje”, poručila je Nataša Zec, CEO tvrtke Pontis Technology.


Komentari