‘PLAČU I PALE SVIJEĆE, EMOTIVNO JE’ Brojni Zagrepčani došli na mjesto strašne tragedije u kojoj su ugašena dva života

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Strašna tragedija zavila je Zagreb u crno. Podsjetimo, u jutarnjima satima ove nedjelje dvoje je osoba preminulo u teškoj prometnoj nesreći na Zagrebačkoj aveniji. Sudarili su se motociklist i biciklist, a oboje su preminuli na mjestu događaja.

Vijest je to koja je pogodila brojne građane, pa se na Aveniji okupilo mnoštvo ljudi u večernjim satima te su zapalili lampione. Time su se na simboličan način oprostili od stradalih osoba.

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

”Plaču, pale svijeće. Dosta je emotivno”, ispričala je jedna od Zagrepčanki za Dnevnikhr.

Kriminalističko istraživanje je još uvijek u tijeku te se utvrđuju okolnosti ove teške nesreće.

”Ali za sad možemo reći kako je to sklop neprilagođene brzine i nepoštivanje crvenog svjetla na semaforu jednog od sudionika”, otkrio je policijski službenik za sigurnost cestovnog prometa PUZ-a Drago Bukovčak.

Dodaje i da su ovakvi slučajevi rijetkost, a glavni su razlozi nepoštivanje prometnih propisa.

”Vozači su se vjerojatno opustili i apeliramo još jednom na sve da prilagode brzinu kretanja vozila uvjetima i stanju ceste, poglavito gustoći prometa jer trebaju paziti na najugroženije i najosjetljivije sudionike u prometu – pješake, bicikliste i djecu”, upozorava Bukovčak.

Zabrinjavajući podatak je da je u posljednjih deset dana na hrvatskim prometnicama život izgubilo osam motociklista. Bukovčak savjetuje sve sudionike u prometu da se naoružaju strpljenjem i poštuju propise kako ove crne brojke ne bi rasle.


Komentari