PLAĆA DVA RAČUNA ZA ČISTOĆU, NA JEDNOM PODACI NISU TOČNI! Zagrepčanka šokirana: Čistoća joj naplatila i ’pražnjenje’ kanti koje ne koristi

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL/ Ilustracija

Čak dva računa za Zagrebački holding plaća jedna Zagrepčanka koja, osim za adresu boravišta, plaća otpad i za adresu na Trešnjevci gdje ima obrt. No, upravo tamo, govori, kante ni ne koristi. Sve što može reciklira i sama nosi u reciklažna dvorišta, a ono miješanog otpada kojeg stvori, odnese u kantu na adresi gdje boravi. Štoviše, kante na adresi gdje joj se nalazi obrt, skrivene su iza objekta.

No, kako je rekla za Jutarnji list, na računima je vidjela nešto zanimljivo. Naime, Čistoća na računima transparentno ističe radni nalog s garažnim brojem konkretnog vozila, potpisom odgovornog vozača i točnim datumima, satom i minutom kada su se ispraznile kante.

Ova Zagrepčanka tako je dobila popis da je na njezinu adresu na Trešnjevci, Čistoća u lipnju dolazila četiri četvrtka između ponoći i 1:30 sati. “Nemam nikakav problem s tim da se treba plaćati određena komunalna naknada, ali zašto se tvrdi da je odvezen otpad ako to nije istina”, pita se pak.

Čistoća odgovara

O svemu je dakako informirala i Čistoću te uložila prigovor, a oni govore kako će provjeriti odvoz koji je upisan u radni nalog. S druge strane, dodaju i da je za poslovni prostor sklopljen i Ugovor o odvozu komunalnog otpada u kojem je definiran broj odvoza propisan Naredbom o odvozu komunalnog otpada.

Najavljuju pak kako će obračun stvarno ispražnjenih spremnika biti moguć kada stupi na snagu novi Zakon o održivom gospodarenju otpadom, a njime će biti definiran i novi cjenik.


Komentari