PJEŠAČKE ZONE! Masarykovom će zabraniti promet automobilima: ‘Samo ako neće napraviti još veće gužve’

Foto: Nera Simic / CROPIX

Gradonačelnik Tomislav Tomašević sa zamjenicima Danijelom Dolenec i Lukom Korlaetom održao je redovnu konferenciju za medije i najavio važnu vijest.

Pješačka zona širi se na Malu Martićevu i Masarykovu ulicu. Od 16.9. je Europski tjedan mobilnosti, tema je širenje pješačkih zona. Zonu Tesline uslice proširit ćemo na kompletnu Masarykovu, to je testna faza, to ćemo u tom tjednu testirati”, rekao je Luka Korlaet.

No, s obzirom na to da nisu svi s oduševljenjem dočekali otvorenje Stare Vlaške kao pješačke zone – pitali smo vas sviđa li vam se ta ideja s Masarykovom.

“Podržavam širenje pješačke zone, ako ono neće rezultirati još većom gužvom u prometu”, stoji u komentaru.

“Super ionako je kaos po gradu ali treba napravit još veći”, stoji u drugom, dakle vozači se opravdano brinu hoće li zatvaranje prometa stvoriti prometne gužve.

“Mislim da bi strogi centar morao biti pješačka zona”, misli jedan Zagrepčanin, a kako stoji u komentarima Zagrepčanima se sviđa ideja da strogi centar grada postane pješačka zona.

Ima i onih koji su sarkastično komentirali kako bi cijeli centar grada trebalo zatvoriti za automobile, ali ne treba zaboraviti da većina europskih metropola, pa i Ljubljana na koju se ugleda naš gradonačelnik, nema automobile u središtu grada.

To osim što potiče korištenje javnog gradskog prijevoza, smanjuje i troškove građanima, ali i samom gradu.


Komentari