PITALI SMO VAS Kako spriječiti divljanje na zagrebačkim cestama? Kamere, više policajaca i veće kazne: ‘Uzmite im vozačku, a auto pod prešu’

Prometna nesreća na Držićevoj, Foto: Ranko Suvar / CROPIX

U Zagrebu je u subotu poslijepodne pijani vozač ‘pokosio’ tramvajsku stanicu na Aveniji Marina Držića, zbog čega je troje djece i jedna odrasla osoba završilo u bolnici na liječenju.

To je samo posljednja u nizu nesreća, odnosno ‘divljanja’ po zagrebačkim prometnicama kojima je uzrok, jasan – alkohol. Naime, vozač, inače ugledni profesor i akademi, koji se zabio u tramvajsku stanicu, imao je 2,23 promila alkohola u krvi.

Stoga, pitali smo vas – kako spriječiti divljanje na zagrebačkim cestama. I odgovori su daleko rigorozniji od propisanih kazni, sasvim očekivano.

Više policije, više kamera

Više kamera po gradu je jedan od najčešćih prijedloga naših čitatelja, baš kao i kazne “bez izuzetaka!”.

“Budale divljaju posvuda”, kaže jedan čitatelj, pa navodi primjer Jaruna. “Tko je ikad platio kaznu zbog prevelike brzine oko Jaruna”, pita se, pa zaključuje – “a svi znamo što se tamo događa”. Jedan od čitatelja je predložio rigorozne kazne, pa kaže,UTORAK  “uzmite im vozačku, a auto pod prešu, pa onda da vidimo”.

Komentari čitatelja, foto: Zagreb.info

Kazne proporcionalne primanjima!

Na pitanje kako spriječiti divljanje na cestama čitatelj odgovara doista skeptično – “nikako dok ima kumova i ujaka u zakonu”.

Drugi pak predlaže “primjenu zakona jednako prema bogatima i onima koji to nisu – tada bi se možda nešto postiglo”, poručuje.

Komentari čitatelja, foto: Zagreb.info

Više kontrole na avenijama

Neki predlažu trajno oduzimanje vozačke, što je ujedno i najčešći prijedlog za prometne prijestupnike, a drugi se žale na nedostatak policajaca.

“Više kontrole, pogotovo na avenijama koje su postale poligoni za objesnu jurnjavu”, poručuje jedan čitatelj

Komentari čitatelja, foto: Zagreb.info

 

 

 


Komentari