PIJU I VOZE: Policija zabilježila rekordere u Sevetama

pixabay.com

U dane vikenda, od 27. do 29. siječnja od 22 do 6 sati, na području PU zagrebačke provedene su akcije pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga.
U dane provođenja akcije utvrđeno je ukupno 1118 prometnih prekršaja, od čega 152 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanja alkotestiranja. Na mjestu prekršaja, kao mjera opreza oduzeto je 139 vozačkih dozvola, a iz prometa su isključena 152 vozača. Kod 16 vozača (10.5%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1.5 g/kg ili su odbili alkotestiranje.

Najviše zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

– u nedjelju, 29. siječnja u 3:40 sati, kod 52-godišnjaka u Sesvetama, Savskoj ulici je utvrđena koncentracija alkohola od 1.90 g/kg te je isključen iz prometa i zadržan u službenim prostorijama;
– također u nedjelju, 29. siječnja u 3 sata, kod 27-godišnjakinje u Sesvetskoj ulici u Sesvetama, kod koje je utvrđena koncentracija alkohola od 1.32 g/kg te je isključena iz prometa.

Za vrijeme akcije evidentirano je devet vozačica (5.9%) koje su upravljale vozilom pod utjecajem alkohola. Prilikom provođenja akcije, sedam osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola. Tijekom provedbe akcije Nadzora zlouporabe droga, preliminarno je testirano pet osoba, kod kojih je test bio negativan, a dvije osobe su odbile testiranje.

Od 152 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, evidentirano je 25 mladih vozača (16.4%) kojima je izmjerena koncentaracija alkohola u nadzoru prometa.


Komentari