Pijani Zagrepčani tijekom vikenda predstavljali opasnost na cestama: Najgori su bili mlađi vozači!

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/ Ilustracija

Vikend iza nas ostavio je 716 prometnih prekršaja. Čak 381 prekršaj zbog nepropisne brzine bio je prvi rekord, a 63 prekršaja vozači su skrivili s alkoholom. Zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa kažnjeno je bilo 49 vozača, a njih 36 uhvaćeno je konzumirajući mobilne telefone prilikom vožnje. Tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava također su ušla u zapisnik, a uz to i tri prekršaja pod zabranom, sedam upravljanja neregistriranog ili tehnički neispravnog vozila te 174 ostala prekršaja.

Najveća alkoholizirana opasnost na cesti bio je 30-godišnjak (2,35 g/kg) koji je u nedjelju ujutro oko 01,40 upravljao vozilom zagrebačkih registracijskih oznaka i to Zagrebačkom ulicom u mjestu Vrbovec. Isključen je iz prometa, a smješten je na ‘hlađenje’ te mu je oduzeta vozačka dozvola.

28-godišnjak u subotu je upravljao osobnim automobilom u Sesvetama, točnije u Karlovačkoj ulici, a u tom je trenutku imao 1,83 g/kg alkoloha.

Ženska rekorderka ovoga vikenda imala je 1,37 g/kg zbog čega je isključena iz prometa te joj je vozačka dozvola oduzeta na rok od 12 sati. 30-godišnjakinja se kretala Savskom cestom u smjeru juga.

Prilikom provođenja akcije, devet je osoba smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola, a četiri su osobe uhićene i privedene na Prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.


Komentari