PIJAN UZROKOVAO STRAŠNU NESREĆU: Podignuta optužnica protiv muškarca (38) koji je u Šoljanovoj naletio na blizance i teško ih ozlijedio

Photo: Igor Soban/PIXSELL, Ilustracija

Protiv 38-godišnjaka, zbog izazivanja prometne nesreće i nepružanja pomoći, Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podignulo je optužnicu.

Podsjetimo, radi se o nesreći koja se dogodila 13. ožujka u 18.35 sati u kojoj je muškarac vozeći auto pijan zamalo pregazio ženu i dvoje djece koji su u to vrijeme prelazili preko pješačkog prijelaza.

“Okrivljenik se kretao vozilom južnom kolničkom trakom kolnika Ulice Antuna Šoljana u smjeru istoka te ga se tereti da se uslijed alkoholiziranosti nije približavao obilježenom pješačkom prijelazu takvom sigurnosnom brzinom da ne ugrožava pješake odnosno da može zaustaviti svoje vozilo kako bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz. Stavlja mu se na teret da pritom nije zaustavio svoje vozilo ispred pješačkog prijelaza i propustio pješake pa je prednjim dijelom vozila naletio na dvoje djece koja su u pratnji majke prelazila kolnik Ulice Antuna Šoljana preko obilježenog pješačkog prijelaza”, stoji u priopćenja DORH-a.

Zbog naleta automobila, jedno je dijete zadobilo teške ozljede, a drugo je dijete jedva preživjelo i to zahvaljujući pravovremenoj pomoći liječnika. U optužnici, 38-godišnjaka se tereti da nakon nesreće nije zaustavio vozilo i pomogao ozlijeđenima iako je to mogao učiniti bez opasnosti da sebe i druge ugrozi. Također se predlaže da se optuženom produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Komentari