Pijan pokosio ljude na Kvatriću i dobio 4 godine zatvora

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Kovačević je na sudu izjavio da se nesreće ne sjeća.

Na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu izrečena je kazna Nikoli Kovačeviću, koji je prošle godine u travnju na Kvaternikovom trgu u Zagrebu automobilom usmrtio dubrovački bračni par Kusalović. Kovačić je vozio pijan i velikom brzinom se zabio u grupu pješaka.

Kovačević je na sudu izjavio da se nesreće ne sjeća, iako je tužiteljica mišljenja da je Kovačević bio dovoljno sabran da izađe iz auta i pobjegne s mjesta nesreće. Također su zatražili i da mu se izrekne doživotna zabrana upravljanja automobilom.

Kovačević se nije pojavio na izricanju presude, jer se “ne osjeća dobro”, kako je ustvrdio, a sudac Dario Lokas osudio ga je na četiri i pol godine zatvora uz odmuzimanje vozačke na sedam godina.

Na sudu se Kovačević ispričao se obitelji poginulih i svojoj vlastitoj te zatražio oprost. Izjavio je da se ne osjeća krivim za nepružanje pomoći unesrećenima.

“Priznajem da sam skrivio nesreću i prihvaćam kaznu koja bude te molim za oprost obitelj poginulih, ali i moju. Spreman sam suočiti se s kaznom. Unesrećene nisam vidio i zbog toga se ne osjećam krivim za nepružanje pomoći”, rekao je u završnoj riječi Kovačević.

Podsjetimo, Nikola Kovačević je 11. travnja 2016. oko 22 sata automobilom jurio 108 kilometara na sat, a u krvi je imao 2,16 promila alkohola. Na Kvaternikovom trgu slomio je semafor te se zabio u skupinu pješaka. Nakon što je pregazio ljude počeo je bježati, ali su ga na svu sreću zaustavila dvojica prolaznika. Žestoko se opirao uhićenju i usput vikao, “Znate li vi tko sam ja”

 

 


Komentari