Petlja na Držićevoj pred raspadom; betonski blokovi padaju i ugrožavaju živote prolaznicima

Borna Filic/PIXSELL

Masivni komadi betona ponovno se odlamaju s nadvožnjaka i padaju po slučajnim prolaznicima na križanju Slavnoske i Držićeve, javlja Jutarnji. Ista stvar dogodila se i u veljači ove godine kada su zbog ovog problema alarmirane gradske službe.

Inspektori iz Ministarstva infrastrukture, prometa i veza te Zagrebačkih cesta pregledali su stupove na kojima leži najviši nadvožnjak na toj petlji te su kao preventivnu mjeru tada odlučili zatvoriti tu razinu za sva vozila koja su teža od tri i pol tone.

“Nalaz komisije utvrdio je da ne postoji potreba za ikakvim restrikcijama te je sukladno tome doneseno Rješenje o ukidanju mjera zabrane prometovanja vozila na III. nivou petlje”, rekli su iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet. Isto je potvrđeno iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Unatoč tome što su i Grad Zagreb i resorno Ministarstvo rekli da razloga za paniku nema, Grad je tada zatražio sanaciju nadvožnjaka na križanju Slavonske avenije i Avenije Marina Držića na II. nivou petlje i krenuo u javnu nabavu.

Predviđenu sanaciju procjenili su tada na 6 milijuna kuna bez PDV-a, a radovi su trebali uključivati obnovu slivnika, sustava odvodnje, odbojnih ograda, obnovu hidroizolacije, gornje nosive rasponske konstrukcije, obnovu upornjaka i upornjačkih prostorija te zamjenu vrata na upornjačkim prostorijama.

Predsjednik Vijeća gradske četvrti Trnje Mato Bartoluci tada je rekao za Jutarnji da građani koji žive oko petlje dugo čekaju njezinu sanaciju.

“U zadnjih 40 godina nije bilo rekonstrukcije na toj petlji. Kad je izgrađen zadnji trak petlje, vidjelo se da je on došao do stambenih zgrada i otad su te zgrade ugrožene. Koliko mi je poznato, u sanaciju petlje će se krenuti kad počne izgradnja bukobrana jer cijelom tom projektu prethodi adaptacija, a bukobrani su jedan od glavnih problema. Vjerujem da će se ove godine krenuti u to”, rekao je Bartoluci za Jutarnji.

Borna Filic/PIXSELL


Komentari